Bilinnpakning med karbonfilm

Bilinnpakning med karbonfilm
Bilinnpakning med karbonfilm
Anonim

Å pakke inn en bil med karbonfilm er ganske vanlig i dag, men toppen av populariteten har for lengst passert. Men det er fortsatt de som synes det er attraktivt og vakkert. Derfor vil jeg i denne artikkelen fortelle deg hvordan bilen limes med en film. Karbon er den mest populære typen vinylfilm. Den har en strukturert overflate og ser uvanlig ut.

innpakning med karbonfilm
innpakning med karbonfilm

Forberedende stadium

Før du begynner å lime, må du først forberede overflaten på bilen for dette. Så du trenger en poleringsmaskin og poleringspasta (dette er selvfølgelig ideelt, men du kan klare deg uten polering), et avfettingsmiddel (du kan bruke vanlig industrisprit, white spirit eller, i ekstreme tilfeller, et løsemiddel hvis du ikke ikke synes synd på lakken på bilen din), samt en lofri klut. Hvis du sikter mot et perfekt resultat (som i profesjonelle verksteder), må du vaske bilen, polere overflaten på kroppen. Hvis du gjør det selv, trenger du tre typer poleringspasta med forskjellige slipemidler (fra det groveste til det fineste korn). På en del, for eksempel en hette, påfør en liten mengde pasta og i en sirkulær bevegelse"gni" den inn i overflaten. Fjern deretter overflødig pasta, gjenta prosedyren 2 ganger til. Etter at bilen er polert, er det nødvendig å endelig kvitte seg med restene av slipepastaen, avfette overflaten med alkohol og et serviett. Forberedelsene er over. Deretter trenger du et varmt innendørsrom, helst rent og lyst.

bilinnpakning med karbonfilm
bilinnpakning med karbonfilm

Karboninnpakning

For å begynne å lime, må du først forberede alle nødvendige verktøy. Så du trenger:

  1. Film allerede kuttet i størrelse for hvert stykke. Det er fortsatt verdt å presisere at en del er limt med ett stykke film. Det vil si at du ikke kan forsegle panseret med to halvdeler, du må ha ett lerret av passende størrelse (med marg).
  2. En kontorist eller spesiell filmkutter (jeg bruker en OLFA med utskiftbare kniver).
  3. Nalblader (filt, gummi og små flate og tynne for å eliminere ujevnheter).
  4. Industriell hårføner, helst med forskjellige moduser.
  5. Såpeoppløsning og sprayflaske (hvis du har å gjøre med en kompleks del, for eksempel en støtfanger eller panser med ujevn overflate).
  6. Og også en partner, fordi alt som er større enn et speil eller en terskel er svært vanskelig for én person å lime, spesielt hvis du gjør dette for første gang.

Så, innpakningen av karbonfilmen til bilen begynner.

Innlimingsprosess

bilinnpakning med karbonfilm
bilinnpakning med karbonfilm

Carb-innpakning er ikke vanskelig hvis du legger den på pansereteller tak. Men når det kommer til støtfangeren må du prøve. Jeg vil fortelle deg om to forskjellige måter å bruke filmen på ganske kort. Hvis du er interessert og har et ønske, kan du lese mer og mer detaljert litteratur.

Metode én

Det kalles (forstå riktig) våt, fordi filmen limes med såpeløsning (for å tilberede den trenger du vanlig vann og oppvaskmiddel, som fortynnes i vann, blandes og påføres arbeidsflaten med en sprøytepistol). Etter de forberedende aktivitetene går vi videre til selve prosessen. Vi behandler arbeidsflaten til bilen med en såpeløsning, dvs. påfør det på delen (jo mer, jo bedre og lettere blir det å jobbe med materialet), separer substratet fra filmen, men prøv å ikke fukte det, ellers vil det være problematisk å fjerne det. Etter det påfører vi en løsning på selve filmen, mens vi holder den i vertikal stilling slik at overflødig rusk ikke fester seg til den. Etter behandling med en løsning påfører vi filmen på delen og begynner å "rulle" den med en nal gradvis fra midten til kantene, med jevne bevegelser. Hvis dette er en hette, så fra midten av hetten til kantene. Hvis det er konvekse kroppsdeler, varmer vi disse stedene med en industriell hårføner og ruller dem med en nal. Etter at filmen er limt, er det nødvendig å tørke kantene med en hårføner, og deretter bøye eller kutte av overskuddet. Ferdig.

Andre vei

Liming med karbonfilm kan gjøres på en annen måte. Det passer for de som er mer avanserte i denne saken eller for de som ikke er redde for å ta risiko. Som et eksempel, la oss tahette. Vi rengjør overflaten, fjerner substratet fra filmen og, uten å påføre den helt, ruller bare stripen i midten. I dette tilfellet er det nødvendig at en person holder den ene kanten av filmen og ikke lar den ligge helt på delen på den ene siden, og den andre personen på den andre siden.

karbonfilm
karbonfilm

Deretter, med en filtnal, ruller du gradvis filmen fra midten til kantene, og fjern all luften. Vi varmer også opp bulene med en hårføner. Filmen må imidlertid ikke overopphetes, den kan smelte eller rives. Overskudd bøyes eller skjæres også med en kniv.

Du har en generell idé om hvordan du pakker inn en bil med vinylfolie.

Anbefalt: