Dex Cool frostvæske: funksjoner, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Dex Cool frostvæske: funksjoner, anmeldelser
Dex Cool frostvæske: funksjoner, anmeldelser
Anonim

Bruk av frostvæske bidrar til å forhindre overoppheting av motoren og for tidlig feil. De presenterte komposisjonene sirkulerer gjennom kjølesystemet, hvoretter de kommer inn i kjøretøyets radiator. Der reduseres temperaturen på blandingene på grunn av den retningsbestemte luftstrømmen som oppstår under kjøring. Tidligere brukte sjåfører vanlig vann for å kjøle motoren. Men bare om vinteren frøs det, noe som førte til deformasjon av rørene til kjølesystemet og radiatorgrillen. Alle erfarne bilister anbefaler nybegynnere å fylle på eksklusivt spesielle kjølevæsker. For eksempel har Dex Cool frostvæske utmerket ytelse.

bil radiator
bil radiator

For hvilke maskiner

Denne kjølevæsken er designet spesielt for GM-kjøretøyer. Den er perfekt kompatibel med Opel, Chevrolet, SAAB, Daewoo bilmotorer.

Produksjonsteknologi

GM Dex Cool frostvæske er laget ved hjelp av karboksylatproduksjonsteknologi. For å beskytte mot korrosive prosesser brukes spesielle karboksylsyrer. I motsetning til silikat frostvæsker,de presenterte komposisjonene skaper ikke en beskyttende film over hele overflaten av metalldelene til kjøleenheten. De er ekstremt retningsbestemte. Det vil si at disse elementene forhindrer spredning av korrosjon som allerede har begynt. Fordelen med slike blandinger er at de ikke inneholder uorganiske urenheter, som silikater eller fosfater. Det vil si at sannsynligheten for fast nedbør på den indre overflaten av kjølesystemet reduseres til null. Frostvæske Dex Cool, laget ved hjelp av denne teknologien, utmerker seg også ved en forlenget levetid.

Frostvæske Dex Cool Longlife
Frostvæske Dex Cool Longlife

Utseende

Den presenterte blandingen har en rød farge eller noen av nyansene. Det er ingen grunnleggende forskjell i dette tilfellet.

Type frostvæske

Dex Cool frostvæske selges i konsentrert form. Den opprinnelige blandingen består av 95 % etylenglykol, mens de resterende 5 % er vann og ulike modifiserende tilsetningsstoffer. Derfor, før bruk, må denne sammensetningen fortynnes ytterligere med vann. Det endelige flytepunktet for blandingen avhenger av proporsjonene som sjåføren velger. For eksempel, når du bruker like proporsjoner av frostvæske og vann, vil den endelige krystalliseringstemperaturen være -38 grader. Hvis du dobler andelen av konsentratet, det vil si tilbereder en løsning i forholdet 2 til 1, så tåler blandingen avkjøling til -64 grader.

Strukturformel for etylenglykol
Strukturformel for etylenglykol

Blandingsregler

Den største ulempen med Dex Cool frostvæske er dens inkompatibilitet med vanlig vann fra springen. Denne væsken er preget av økt stivhet. Tilstedeværelsen av magnesium- og kalsiumioner i sammensetningen av den endelige blandingen kan redusere ytelsen til sammensetningen betydelig. Derfor er det bedre å bare bruke destillert vann til fortynning.

Kompatibel med andre formuleringer

Den presenterte frostvæsken er kompatibel med formuleringer fra andre merker laget med karboksylatteknologi. Men eksperter anbefaler ikke å blande disse stoffene med hverandre. Det er bare det at selskaper bruker helt andre typer tilsetningsstoffer i fremstillingen av blandinger, noe som kan påvirke den endelige ytelsen negativt.

Lifetime

Dex Cool Longlife frostvæske skiller seg fra analoger og har forlenget levetid. Kjølevæsken gir pålitelig motorkjøling i 5 år eller 250 tusen kilometer.

Anmeldelser

Bilistene har en tvetydig mening om den presenterte komposisjonen. Fordelene med drivere inkluderer pålitelig beskyttelse av radiatoren og andre metallelementer i kjølesystemet. Som en fordel er også den økte levetiden til blandingen angitt. Ulempene er de høye kostnadene for frostvæske og behovet for å kjøpe i tillegg destillert vann for blanding.

Anbefalt: