Luftfjæring for UAZ Patriot: beskrivelse, installasjon, fordeler og ulemper, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Luftfjæring for UAZ Patriot: beskrivelse, installasjon, fordeler og ulemper, anmeldelser
Luftfjæring for UAZ Patriot: beskrivelse, installasjon, fordeler og ulemper, anmeldelser
Anonim

Luftfjæringen på UAZ Patriot gir god håndtering av kjøretøy på asf alt og terreng. Vurder enheten, funksjonene og installasjons alternativene.

luftfjæring for UAZ Patriot
luftfjæring for UAZ Patriot

Device

Noden som vurderes er en universell design som lar deg justere klaringen til kjøretøyet, avhengig av veibanen. På SUV-er er det fullt mulig å installere noden selv. Den er hovedsakelig montert på en vanlig bakre analog, utstyrt med spesialputer.

Luftfjæringen på UAZ Patriot inkluderer følgende deler:

  • Kompressor med et par stempler som hjelper til med å presse luftblandingen ved å senke eller heve enheten.
  • Reverse type ventiler. De tjener til å forhindre spontan utslipp av luftsystemet.
  • Utløsningsventil. Den aktiveres når den trenger å lufte for å senke enheten.
  • Sensor (manometer) ansvarlig for overvåking av systemet.

Funksjoner

Luftfjæringen på UAZ Patriot er ofte utstyrt med spesielle fester som kan værebytt til braketter ved å sveise dem på de nødvendige stedene. Kompressoren er montert foran radiatoren, som gir ekstra kjøling. Pneumatiske puter er plassert bak i bilen mellom broen og rammen. Deler fungerer sammen med fjærer, noe som gir ekstra stivhet til knuten.

installasjon av luftfjæring på UAZ patriot
installasjon av luftfjæring på UAZ patriot

Det finnes flere modeller på markedet. Med egne hender er luftfjæringen på UAZ Patriot montert uten problemer, spesielt hvis det er to monteringspunkter i standardversjonen. Kostnaden for produktet avhenger av kvaliteten, produsenten og installasjonsmetoden. La oss se nærmere på dette problemet.

Installere luftfjæring på UAZ Patriot: hvor skal du begynne

Før du starter arbeidet, må du kjøpe de nødvendige komponentene, med tanke på høyden på putene, trykkavlesninger og diameteren på elementene. Designet kan kjøpes i et komplett sett eller i deler.

Puter på bakakselen er montert som følger:

  • Først må du modifisere luftfjæringen på UAZ Patriot med egne hender når det gjelder monteringer.
  • Lignende deler bygges i den nedre delen.
  • En metallplate med hull for kollisjonsputeklemmene er sveiset på bakakselen.
  • Elementene er montert parallelt med fjærene og er stivt festet til rammen og broen.

Videre fremgangsmåte

Etter installering av luftfjæringsputene på UAZ Patriot, legges slangene under bunnen av kjøretøyet. Etter det er det montert en kompressor, plassert i motorrommet foranradiatorer. Slangene kobles til kompressordelen.

Deretter trekker de ledningene inn i salongen, hvor det er installert et koblingsrelé som styrer driften av kompressoren. Luftblåseren kobles til ved hjelp av en sikring, hvoretter det er nødvendig å kontrollere driften av hele enheten. Hvis alt er norm alt og ingen lekkasjer observeres, er fjæringen klar til drift. I kabinen må du også installere en trykkmåler, som du kan kontrollere trykket i systemet med ved å kontrollere bakkeklaringen til bilen. Dette stadiet kan betraktes som det siste når du installerer luftfjæringen på UAZ Patriot.

gjør-det-selv luftfjæring for UAZ patriot
gjør-det-selv luftfjæring for UAZ patriot

Hva sier brukerne?

Som eierne bemerker, fungerer den aktuelle noden godt på alle typer veier. Det viktigste er å gjøre riktig trykkjustering og installasjon av arbeidselementer. Som anmeldelsene bekrefter, bør luftfjæringen på UAZ Patriot kjøpes under hensyntagen til dekningen som bilen ofte brukes på, selv om klaringsjusteringen gjør det enkelt å bytte fra asf alt til terreng og omvendt. Det er verdt å merke seg at hvis enheten er montert foran og bak, må det leveres et par trykkmålere i kabinen for å overvåke tilstanden til hvert par puter.

Luftfjæring på UAZ Patriot: fordeler og ulemper

La oss først se på fordelene med luftfjæring:

  • Gir upåklagelig kjørekomfort.
  • Ingen ekstra støy når den er i god stand.
  • Mulighet til å justere veilumen.
  • Reduser skader på veidekker sammenlignet med konvensjonelle bladfjærer.
  • Lar deg enkelt overvinne groper uten å føle ubehag.
luftfjæring for UAZ patriot fordeler og ulemper
luftfjæring for UAZ patriot fordeler og ulemper

I tillegg gjør denne fjæringen det mulig å justere stivheten på individuelle sider av kjøretøyet. Dette er viktig når du går inn i en sving og lar deg redusere rulling og forbedre håndteringen på grunn av trykkendring i sylindrene. Bakkeklaring kan justeres innen 4-20 centimeter. Dette tiltrekker seg elskere av jakt, fiske og aktiv turisme, da det gjør det mulig å bevege seg offroad uten problemer.

Flaws

Som enhver mekanisme har luftfjæring noen ulemper. Den viktigste blant dem er de høye kostnadene for reservedeler med høykvalitetsdesign. En slik node har heller ikke høy vedlikeholdsgrad. Det er lettere å erstatte en defekt del enn å reparere den. Og få tjenester tar på seg slikt arbeid, siden det ikke er nok høyt kvalifiserte spesialister på dette området.

Hvis kjøretøyet ikke er utstyrt med standard luftfjæring, kan ikke alle biler utstyres med det, og selv om det er mulig, er ikke operasjonen enkel og billig. Noen bilister bemerker en kort levetid på enheten sammenlignet med en motstykke i helmetall, selv om luftfjæringen er et av de mest komfortable systemene. Noen flere sjåfører klager over at jo flere deler i blokken, desto større er sannsynligheten for at den går i stykker, og på grunn av ett elementdu må iterere over hele noden.

luftfjæring for UAZ patriot anmeldelser
luftfjæring for UAZ patriot anmeldelser

Endelig

Valget av et kjøretøy med luftfjæring eller selvinstallasjon på UAZ Patriot bør være basert på logikk og en forståelse av forholdene kjøretøyet skal brukes under. Mye avhenger av produsenten og funksjonaliteten til designet. Hvis bilen brukes til å transportere tung last, er det nødvendig å velge en type med muligheten til å forbedre kontrollen ved bevegelse. Racerere og aktive turgåere vil trenge en mildere modifikasjon. Uansett er luftfjæringen ikke bare en nyttig, men også en veldig informativ enhet som forbedrer kontrollen og driften av SUV-er som UAZ Patriot.

Anbefalt: