Radiatorforsegling - forsinket død?

Radiatorforsegling - forsinket død?
Radiatorforsegling - forsinket død?
Anonim

Ganske ofte lekker radiatorene til kjølesystemet og ovnene i biler. Dette er ikke bilprodusentenes feil: uansett hvor hardt de prøver, kan temperaturendringer over tid ødelegge hvilken som helst del. Redning ved små sprekker vil være en tetningsmasse for radiatoren.

Mange husker fortsatt de gangene de hadde med seg en pakke med tørr sennep for å komme seg til nærmeste service i tilfelle havari. Men på moderne biler vil denne metoden ikke fungere. Det er stor sannsynlighet for at sennep vil tette ikke bare mikrosprekker, men også radiatorens kjølekanaler.

radiator tetningsmasse
radiator tetningsmasse

Heldigvis finnes det i vår tid et slikt verktøy som tetningsmasse for radiatoren - du finner det i enhver bilbutikk. Den lukker alle mikrosprekker på kort tid med minimal skade på motoren. Det bør huskes at tetningsmassen til kjølesystemet er designet for å eliminere sprekker som ikke er større enn 1 mm i størrelse. Imidlertid bør den defekte delen skiftes ut så snart som mulig.

Bilforsegling er virkelig en uunnværlig ting når du reiser over lengre avstanderavstander. Noen ganger er det bare han som kan redde deg fra mange timers venting på hjelp midt på banen. Derfor, når du velger fra alle mulige navn, vær veldig forsiktig, ikke jag etter en høy pris og merkevare. Erfarne bileiere fant eksperimentelt ut at russiskproduserte fugemasser verdt 60–70 rubler har et ideelt forhold mellom pris og kvalitet.

tetningsmasse for biler
tetningsmasse for biler

De samme bileierne formulerte tre grunnleggende regler for optimal bruk av disse midlene:

1) En spyling må påføres hver gang kjølevæsken skiftes. Dette vil beskytte deler mot lokal overoppheting og termisk deformasjon.

2) Radiatorforsegling tilsettes best i små mengder når du bytter eller legger til kjølevæske - dette vil bidra til å forhindre mikrosprekker. Men her bør du være veldig forsiktig med doseringen: et økt innhold av fugemasse kan tette kanalene, som vi allerede har sagt.

3) Ikke engang prøv å bruke dette middelet for store skader! Tetningsmasse har aldri vært en alternativ måte å reparere en ødelagt del på, men du må rengjøre og spyle hele systemet på grunn av latskap.

kjølesystem tetningsmasse
kjølesystem tetningsmasse

Det bør også sies noen få ord om hvordan du bruker radiatorforseglingsmasse. På fora på Internett kan du møte et stort antall misfornøyde forbrukere som hevder at den kjøpte tetningsmassen ikke hjelper. Her oppstår spørsmålet om metoden for påføring, og ikke om kvaliteten på produktet. Tiltetningsmidlet "fungerte", det er nødvendig å varme opp motoren flere ganger til driftstemperaturer, vent deretter til temperaturen synker, og gjenta disse trinnene flere ganger. Bare i dette tilfellet vil verktøyet hjelpe deg med å unngå lekkasje gjennom mikrosprekker. Og hvis ikke, så er saken fortsatt som et tetningsmiddel, og her må du virkelig kontakte selgerne eller produsentene av dette produktet. Husk at bare rettidig oppdagelse og eliminering av sammenbrudd vil spare deg for mange alvorlige konsekvenser.

Anbefalt: