Hvordan velge riktig bilkompressor?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge riktig bilkompressor?
Hvordan velge riktig bilkompressor?
Anonim

Selv for 20 år siden var en bilkompressor en ønskelig luksus for mange sovjetiske bilister, men nå kan denne enheten kjøpes i en hvilken som helst spesialbutikk. Ikke en eneste moderne bil kan klare seg uten, og skal du på en lang reise, vil en bilkompressor være din uunnværlige assistent ved lavt trykk i bilkammeret. Til dags dato er utvalget av disse enhetene veldig stort. I denne artikkelen lærer du hvordan du velger riktig billuftkompressor.

Bil kompressor
Bil kompressor

Universal Purpose

Foruten hovedfunksjonen (pumpe opp bildekk), kan mange moderne merker av kompressorer også brukes til å blåse opp baller, madrasser og båter. Denne funksjonen gjør den mer allsidig. Vær derfor oppmerksom på tilstedeværelsen av spesielle dyser i kompressoren når du velger.

Prispolicy

I butikkhyllene kan duse forskjellige modeller, priser som varierer betydelig. Men ikke kjøp den billigste enheten umiddelbart. Ofte er slike produkter av dårlig kvalitet og defekte. Og levetiden deres kan ende allerede neste driftsdag. Derfor er det ikke nødvendig å spare på kjøpet av en så viktig enhet.

bil kompressor
bil kompressor

Hva er den ideelle bilkompressoren?

Den beste enheten er kompressoren som kombinerer følgende kvaliteter: pålitelighet, høy ytelse, relativt rimelig pris, kompakt størrelse og lav vekt. Men dessverre er det nesten umulig å kjøpe en enhet med alle de ovennevnte egenskapene - du må ofre noe. Derfor, hvis du ønsker å kjøpe en lett og kompakt enhet, vær oppmerksom på at kraften kanskje ikke er nok til å pumpe opp for eksempel et terrengdekk, fordi den vil fungere for lenge. Vel, en høykvalitets og pålitelig bilkompressor vil åpenbart ikke være billig.

Kompressorkapasitet

Den viktigste egenskapen som angår hver kompressor er ytelsen. Ofte måles denne indikatoren i liter per minutt. Til dags dato er alle bildekk oppblåst med et trykknivå på 2 til 3 kilo per kvadratcentimeter (med unntak av terreng- og lastebildekk). Du må velge kompressoreffekt avhengig av størrelsen på dekkene til bilen din. Hvis du for eksempel har en bil med fjorten-tommers hjul, vil 40 liter i minuttet være det beste alternativet. Slikytelsen er tilstrekkelig for sytten-tommers stasjoner (forskjellen er bare i oppblåsingstiden).

bilkompressor Berkut
bilkompressor Berkut

Siste funksjon

Uansett hvor kraftig kompressoren er, blir kroppen alltid veldig varm under drift. I denne forbindelse fullfører mange produksjonsbedrifter enhetene sine med et ekstra middel for beskyttelse mot overoppheting (for eksempel Berkut-bilkompressoren). Vær spesielt oppmerksom på dette, ellers kan denne dyre enheten ganske enkelt brenne ut.

Anbefalt: