Hva vasker de bilen med? Instrukser og regler for bruk av vaske- og rengjøringsmidler ved bilvask

Innholdsfortegnelse:

Hva vasker de bilen med? Instrukser og regler for bruk av vaske- og rengjøringsmidler ved bilvask
Hva vasker de bilen med? Instrukser og regler for bruk av vaske- og rengjøringsmidler ved bilvask
Anonim

Før ble biler vasket i hager og garasjer med filler fra en bøtte. Nå har tidene endret seg. Nesten ingen gjør det manuelt lenger, og gjør de det er det ved hjelp av høytrykkspyler. I de fleste byer tilbyr en rekke bilvaskehaller tjenester. Hvordan vasker de biler i de fleste byer?

Moderne teknologier

Hvilke typer bilvask finnes i dag? Manuell med fille og bøtte, automatisk, berøringsfri. Med manuell vask er alt klart og forståelig. Når det gjelder en automatisk, er dette en slags transportør som uavhengig trekker bilen gjennom vertikale så vel som horisontale børster. Ved en kontaktløs bilvask helles først kroppen med vann, deretter påføres sjampo. Etter en stund vaskes det av, og kroppen kan tørkes av.

vaskemiddel til bilen
vaskemiddel til bilen

Det må sies at mekaniske vasker er ganske dyre - vedlikeholdet deres koster mye penger, de krever jevnlig utskifting av børster. Det anbefales ikke å vaske biler ofte i slike vask - plastbust kanskade lakken. Det kan slites ut. Ofte er det skitt fra forrige maskin på børsten. Men i disse kompleksene kan du vaske bunnen.

I europeiske land av denne typen brukes automatiske vaskekomplekser nesten over alt. Enorme servicesentre har til og med råd til en tunnelvask, der bilen går gjennom ulike stadier og beveger seg langs en spesiell transportør.

En annen moderne trend i bilvaskverdenen er de såk alte selvbetjente bilvaskene. Klienter betaler for en prosedyre og utfører den helt på egen hånd.

For å vaske bilen i hagen trenger du ikke ha et moderne kompleks med et fullt arsenal av spesialutstyr og vaskemidler. Hvis du ønsker, kan du organisere alt selv. Det er nok å vite hvilke biler som vaskes med og ha høytrykkspyler. Prisen på rimelige løsninger starter fra 2,5 tusen rubler. Disse systemene produseres hovedsakelig i Kina, og innenlandske produsenter jobber også med dem.

Når bør du vaske bilen?

En bil for mange er ikke bare et transportmiddel. Det er noe mer. Noen ganger blir en bil oppfattet som et dyrt tilbehør eller som et familiemedlem. Derfor er holdningen til henne ærbødig. Yngre eiere er interessert i når og hvordan de skal vaske bilen, og erfarne eiere - hvor ofte, for ikke å skade lakken. Det er ingen hemmelighet at sammen med vann for et kvalitetsresultat, brukes kjemikalier og midler som kan være skadelige for malingsoverflaten.

Det er ingen klare mønstre og tidsplaner her - alle sammenbileieren velger selv om det er mulig å vaske bilen med et eller annet middel. Men eksperter gir likevel noen enkle tips. Hvis det er mulig å bytte bil etter 5 år, så kan du vaske den minst hver dag til du blir lei av denne aktiviteten. Men i alle andre tilfeller, vask kun når det er skittent.

hvordan vaske en bil
hvordan vaske en bil

Etter 5 års drift vil riper, bulker i ulike størrelser, spor av rust allerede være synlige på karosseriet. Etter det bør du allerede være mer oppmerksom på problemene med å vaske bilen. Det er bedre å optimalisere denne prosessen eller vente til inskripsjonen vises på kroppen - "Vask meg."

Noen eiere mener at det ikke er nødvendig å vaske bilen, spesielt utvendig. Du kan bare rengjøre interiøret. Om vinteren, under snøfall eller tiner, går betydningen av vask tapt for dem.

Å vaske eller ikke vaske om vinteren er alles sak. Det viktigste er å vite hvordan du vasker bilen og hvordan det gjøres. Alle som elsker bilen sin vil fortsatt vaske karosseriet og gjøre det bedre enn bilvaskespesialister, så informasjonen vil være nyttig.

Auto and Fairy

Ikke alle bruker profesjonelle verktøy for å rengjøre lakken på kroppen. Noen sjåfører kjøper Fae. De blogger ikke om det. La oss se om dette middelet er effektivt. Dessuten mener mange at "Fairy" ikke egner seg for slike oppgaver.

Og her sier ekspertene enstemmig at dette verktøyet ikke er bilistens valg. Det er mange anmeldelser som indikerer farene ved vaskevæske. Det er tilfeller når mørkere og striper dannet på malingen, så vel somskilsmisser. Selv om elskere av dette middelet synes at produktet er veldig effektivt og også ufarlig for lakken.

hvilket vaskemiddel for å vaske bilen
hvilket vaskemiddel for å vaske bilen

Den beste bilvasken er en spesiell bilsjampo. Den inneholder flytende såpe. Men du må velge veldig nøye. Og når du kjøper, bør du bestemme deg for valg av vaskemetode. Bilshampoer er klassifisert i typer for manuell og kontaktløs vask.

Karosin mot bituminøse flekker

Før eller senere på sommeren vil hver sjåfør møte en lignende katastrofe og begynne å lure på hvordan de vasker bilen i dette tilfellet. Faktum er at mange moderne profesjonelle produkter tilbys for dette. Jeg må si at vanlig parafin og white spirit vil takle bituminøse flekker ikke verre, men også mye billigere.

sammensetning av bilsjampo

Mange bilvaskprodukter inneholder overflateaktive stoffer (vandige overflateaktive midler), alkaliske løsninger, forsterkere, myknere, stabilisatorer og andre komponenter. Utvalget av produkter er så stort at det kanskje ikke er en slik forurensning som moderne sjampoer for bilvask ikke er i stand til å takle.

hvordan vaske en bil
hvordan vaske en bil

Overflateaktive stoffer er en av hovedingrediensene i denne typen sjampo. Driftsprinsippet er å redusere overflatespenningen, noe som bidrar til å overføre forurensning til løsning. Dette er ikke annet enn å vaske smuss fra alle overflater.

Typer overflateaktive stoffer

Anionaktive eller overflateaktive stoffer med negativt ladede ioner er forskjelligelav pris, tilstrekkelig effektivitet. Sender også ut kationiske stoffer - her er ionene positivt ladet. Hovedfordelen er bakteriedrepende.

Nioniske overflateaktive stoffer kan løses opp i vann uten å danne noen ioner. Blant fordelene med vaskemiddelkjemi med innholdet er en ufarlig effekt på huden og stoffet. Den er fullstendig biologisk nedbrytbar.

Amfotere overflateaktive stoffer kan være enten med positivt ladede ioner eller med negative. Den største fordelen er en mild effekt på huden på hendene.

hva slags bilvask
hva slags bilvask

De fleste produktene på hjemmemarkedet inneholder natriumhydroksid, NTA og ulike fosfater, selv om de er forbudt i enkelte europeiske land. Ofte er dette berøringsfrie sjampoer.

Med fosfater og andre grupper overflateaktive stoffer anbefales det å arbeide med hansker. Mange komponenter trenger lett gjennom huden og blodet og kan være helseskadelige. Men samtidig gir merkekosmetikk høykvalitets rengjøring av karosseri, frontlykter og vinduer.

Hvordan bruker jeg?

Dette er det de fleste bilvaskerier vasker bilene sine med. Slike medisiner er relativt rimelige, og teknologien for å jobbe med dem er enkel. Du må påføre skum på kroppen fra en spesiell pistol, deretter vente en stund og skylle sjampoen med vann. Det er nødvendig å vaske av skummet ikke tradisjonelt fra topp til bunn, men fra bunn til topp

Hvis bilen er veldig skitten, blåses den først med trykkluft og først deretter påføres aktivt skum. Hvis bilen er dekket med vanlig bystøv, kan du gå videre til sjamponering umiddelbart.

Så hva skal jeg vaske?

Og det avhenger allerede av metoden. Har du høytrykksutstyr og en spesialpistol for berøringsfri vask, så er det mer riktig å vaske bilen med berøringsfrie produkter.

hvordan vaske bilen min
hvordan vaske bilen min

Hvis det ikke finnes slikt utstyr, kan tradisjonelle kontaktsjampoer brukes, som påføres en våt kropp med en svamp og vaskes fra topp til bunn med slange eller høytrykksinstallasjon.

Anbefalt: