Minitraktor for snørydding med skuffe

Innholdsfortegnelse:

Minitraktor for snørydding med skuffe
Minitraktor for snørydding med skuffe
Anonim

Folk må veldig ofte forholde seg til konsekvensene av naturfenomener. Store mengder snø kan være et alvorlig problem. Spesielt for visse regioner i landet vårt. Derfor, hvis det er nødvendig å rengjøre et stort område, brukes spesialutstyr. Det beste alternativet for dette er en minitraktor for snørydding. Den er manøvrerbar, allsidig og økonomisk. Denne typen teknologi brukes i mange bransjer. Men først ting først.

Hva er en minitraktor

Allerede av navnet er det tydelig at denne typen utstyr er mindre. Det er her funksjonene kommer fra. Store traktorer brukes til å arbeide på store områder og utføre arbeid i stor skala. Minitraktoren er som regel mindre hardfør. Den brukes til å jobbe i små områder. Til tross for dette kan ytelsen til sistnevnte misunnes. På grunn av de ulike festene kan traktoren utføre mange funksjoner. Men i alle fall er hovedoppgaven å lette arbeidet til en person, å redusere tiden brukt på å utføre arbeidet.

minitraktor for snørydding
minitraktor for snørydding

Som du kan se, er de viktigste fordelene med minitraktorer deres manøvrerbarhet og ytelse. I tillegg har de god permeabilitet. De er i stand til å passere gjennom slike områder av terrenget der stort utstyr ikke kan gjøre det. I tillegg, på grunn av sin lille størrelse og vekt, etterlater ikke minitraktoren for snørydding sterke merker på stedet.

Design av minitraktorer

Denne typen utstyr har mange vanlige designløsninger med en konvensjonell traktor. Hovedelementene er:

  • Engine.
  • Transmission.
  • Chassis.
  • Arbeidsartikler.
  • Kontrollmekanismer.
minitraktor for snørydding med skuffe
minitraktor for snørydding med skuffe

Minitraktoren for snørydding styres akkurat som alle andre maskiner. For å gjøre dette, bruk rattet og pedalene. Det er et spaksystem for å kontrollere vedlegg.

Hvor snøploger brukes

På grunn av manøvrerbarheten og produktiviteten kan snøploger betraktes som universelle. De brukes i mange viktige bransjer:

  • Industry.
  • Bygg.
  • Landbruk.
  • Utilities og andre.
gjør-det-selv minitraktor for snørydding
gjør-det-selv minitraktor for snørydding

De brukes til rengjøring langs veier, butikker, parkeringsplasser, restauranter og så videre. En minitraktor er mye brukt til snørydding i landet.

Typer av vedlegg

Funksjonaliteten til minitraktorer avhenger av redskapet som brukes.utstyr. Det er ikke nok å bare flytte laget til siden. Det er behov for å laste den, kaste den lenger til side, rense den for is. Dette gjelder spesielt ved rengjøring av veier når det er nødvendig å rydde veibanen. Disse arbeidene utføres på grunn av tilstedeværelsen av forskjellige hengslede elementer:

  • Snøplog plassert foran traktoren. Den tjener til å samle snø.
  • Børsten som rydder opp det som er igjen etter bladet. Den er festet bak på traktoren.
  • En bøtte som kan erstatte bladet. I tillegg til å rense snø, lar den deg laste den for fjerning.
minitraktor for snørydding i landet
minitraktor for snørydding i landet
  • En påmontert snøfreser som plukker opp snø og kaster den til side.
  • Grader kniv.

Som regel installeres flere typer utstyr samtidig. Det beste alternativet inkluderer en bøtte, kniv og børste.

Utvalgsregler

Hovedsaken å være oppmerksom på ved valg av minitraktor er det planlagte rengjøringsområdet. Bruken av denne teknikken i store områder er upraktisk. Derfor må du først bestemme hvor mye arbeid som skal utføres med traktoren.

minitraktor for snørydding på landet
minitraktor for snørydding på landet

Det bør huskes at alle typer minitraktorer er egnet for snørydding, som du kan installere tilbehør til (spesielt en skuffe). Det er verdt å ta hensyn til dens kjøring, klaring og andre egenskaper. Et annet poeng er teknologiens kraft. Den kraftigste minitraktoren forSnøfjerning med en bøtte lar deg fjerne det nødvendige området raskere og mer effektivt.

Ikke glem drift og vedlikehold. Det er bedre å finne ut på forhånd om reservedeler og tilbehør til modellen du liker er på salg. I tilfelle et sammenbrudd vil de bli påkrevd.

Produsenten av utstyr spiller en viktig rolle i valget. Preferanse bør gis til allerede velprøvde selskaper som har klart å vinne sine kunder. Skal du for eksempel hente en minitraktor for snørydning på landet eller rundt hytta, vil Xingtai XT-120 være et godt alternativ. For store tomtestørrelser er Uralets med firehjulsdrift egnet.

Utvalg av produsenter

På markedet i vårt land finnes det modeller av snøploger fra produsenter fra forskjellige land. De mest populære er Russland, Kina og Japan. De skiller seg ikke bare i egenskapene deres, men også i kostnadene. De dyreste er japanske modeller.

Minitraktorer fra innenlandske produsenter er rimeligere. Blant dem er:

  • minitraktor for rengjøring av snø "Uralets", produsert i modifikasjoner 160, 180 og 220;
  • Xingtai og modellene XT-120, XT-220 og andre;
  • "Bulat" (120, 244, 264E og så videre).

Kinesisk monteringsutstyr er omtrent i samme priskategori som det russiske. Av merkene for snøryddingsutstyr kan man trekke frem «Jinma», «Shifeng», «Hingtai», «Photon», «MasterYard».

Et populært koreansk selskap som produserertraktor med skuffer for snørydding er Kioti. Amerikanske produsenter er representert av Craftsman. Produktene deres er preget av høy effekt, funksjonalitet, mekanisk overføring og en arbeidsbredde på mer enn én meter.

Snøbrøytekostnad

I butikken starter prisen på en minitraktor med bøtte på gjennomsnittlig 170 tusen rubler.

Produkter fra den innenlandske produsenten "Bulat-120" med en dieselmotor med en kapasitet på tolv hestekrefter koster rundt 170 tusen rubler.

minitraktor for rengjøring av snø Uralets
minitraktor for rengjøring av snø Uralets

Hviterussland-132N er litt dyrere. Prisen er 175 tusen rubler. Utstyrt med en Honda-motor på tretten hestekrefter, manuell girkasse, hydraulikksystem.

Husqvarna-TS338 med en elleve hestekrefters bensinmotor, automatgir, koster rundt en halv million russiske rubler.

Men det finnes kraftigere og følgelig dyrere modeller. For eksempel koster Shibaura SX24 omtrent 1,3 millioner rubler. Det er en 4WD dieseltraktor med 24 hestekrefter. Har automatisk girkasse, væskekjølingssystem og to kraftoverføringsaksler.

Gjør-det-selv-minitraktor for snørydding

Det er mange håndverkere blant russere. Vår tenkning og livsstil tillater oss ikke å gi opp. Derfor har vi alltid en vei ut av enhver situasjon. Kan en stor mengde snø være til hinder? Selvfølgelig ikke. Hvis det ikke er kjøp av en ferdig snøplogpenger (og kanskje lyst), du kan alltid lage det selv.

Det er bra om gården allerede har en baktraktor. Da er det nok å lage bare en bøtte for snø. Men de som ikke har en slik "mirakelteknikk" kan alltid lage en snøplog av improviserte materialer. Alt kan brukes til dette, fra en gammel bil til en motorsag. Litt kunnskap, ferdigheter og kløkt er nok. Vel, kanskje noen flere verktøy.

En minitraktor med skuffe vil bli et uunnværlig verktøy i kampen mot snødrev.

Anbefalt: