Motorinnbrudd

Motorinnbrudd
Motorinnbrudd
Anonim

Mange bilentusiaster, på grunn av sin uerfarenhet eller utålmodighet etter en større overhaling, prøver umiddelbart å sjekke hvor mye bilen deres har blitt kraftigere. Dette er den største feilen en bilist kan gjøre i forhold til sin "jernhest". Selv de minste reparasjonene tar opp mye av kraften til en bilmotor, og du må vente med å få den tilbake.

motorinnbrudd
motorinnbrudd

Hva er motorinnbrudd? En motorinnkjøring er nødvendig i flere tilfeller - hvis bilen er ny, hvis den nettopp har blitt overh alt, hvis den har stått lenge på tomgang. Og husk at en bil som nettopp har forlatt samlebåndet er enklere og raskere å bryte seg inn i enn en reparert. Formålet med artikkelen er å svare på spørsmålet om hvordan motoren brytes inn etter reparasjon. La oss vurdere dette mer detaljert. For å gjøre dette må du først finne ut hvorfor motoren i det hele tatt er brutt inn. Under overhaling av en forbrenningsmotor skiftes deler,i ustand. Ikke sant? Overflaten til nye deler har alltid uregelmessigheter på mikroskopisk nivå, som er utenfor det menneskelige øyets kontroll. Det er her motorinnbruddet finner sted. Den er produsert slik at nye deler "blir venner" med eksisterende brukbare.

motorinnbrudd etter reparasjon
motorinnbrudd etter reparasjon

I motsetning til en bil som forlot samlebåndet, er prosessen med å kjøre inn en reparert motor annerledes. Grunnlaget for en vellykket gjennomføring av prosedyren er mange timers tomgangskjøring av motoren for å passere den første innkjøringsfasen. Etter det innledende stadiet må forbrenningsmotoren drives i en nøye modus i 2-4 tusen kilometer. Ikke tillat tung last, kjør med lav eller middels hastighet. Motoren skal gå jevnt etter en større overhaling. I de første tusen kilometerne skal det ikke i noe tilfelle tillates skarpe hopp i fart. Imidlertid er hard akselerasjon og retardasjon rett og slett uakseptabelt for en ny motor. Konklusjon: det er bedre å utføre disse prosedyrene på en gratis motorvei enn i en by, hvor skarphet og oppmerksomhet ofte blir en flukt fra en ulykke. Unngå også å kjøre motoren under vanskelige veiforhold (slam, snø osv.).

motorinnkjøring etter overhaling
motorinnkjøring etter overhaling

Motorinnbrudd i hver situasjon når det gjelder tidsramme er forskjellig. Vanligvis er det 5-10 tusen kilometer. Mange bilister prøver å passere denne perioden så raskt som mulig. Og mange av de samme bilistene gjør det rett og slett ikketipper at nye deler overopphetes raskere, og med lang motor i gang, reduseres kvaliteten på innkjøringen betraktelig. Nybegynnere og erfarne bilister, husk at riktig innkjøring av en forbrenningsmotor vil forlenge betydelig perioden med effektiv bruk av bilen, uten å kaste bort dyrebare minutter på uplanlagt enkel og reparasjon. Og den videre kraften som vil komme tilbake under innbruddet vil avhenge nøyaktig av hvor nøye de nye delene ble "slipt" til hverandre.

Anbefalt: