Hva skal du velge for bilen din: stemplede eller lettmetallfelger?

Innholdsfortegnelse:

Hva skal du velge for bilen din: stemplede eller lettmetallfelger?
Hva skal du velge for bilen din: stemplede eller lettmetallfelger?
Anonim

Enhver eier av en bil har minst en gang tenkt på hvilke hjul som ville være optimale for hans "jernhest". Selvfølgelig vil støpte modeller gi bilen et lyst, minneverdig utseende. Kjennere sier imidlertid at stemplede plater har sine fordeler, og valget bør være basert på personlige følelser. La oss gjøre en liten komparativ analyse av "casting" og "stempling". Kanskje dette vil hjelpe deg med å danne deg din egen mening om dette problemet.

stemplede plater
stemplede plater

Produksjonsmetoder og materialer

Lettmetallfelger kalles på grunn av måten de er laget på. Det smeltede metallet helles i formen. Som materiale brukes legeringer, grunnlaget for disse er aluminium eller magnesium. Stemplede plater er sammensatt av to elementer. De er forbundet med punktsveising. Materialet som brukes er stålplate. Smidde hjul har lavere pris enn støpte. Sammensetningen av materialet de er laget av bestemmer deres viktigste karakteristiske egenskaper.

stemplede hjul r14
stemplede hjul r14

Karakteristiske forskjeller på lettmetallfelger

Som allerede nevnt, for mange bilister er den avgjørende faktoren ved kjøp av lettmetallfelger et attraktivt utseende. Dette er ikke deres eneste fordel. Metallene som brukes i produksjonen gjør det mulig å redusere den endelige vekten av produktet. Dette gir en liten drivstofføkonomi ved kjøring. I tillegg går lettvektshjulet raskt tilbake til sin opprinnelige posisjon etter kontakt med ujevnt veidekke. Som et resultat er kjøretøyets håndtering forbedret. Det er imidlertid svært vanskelig å legge merke til slike forbedringer, og bare en profesjonell sjåfør kan gjøre det. Det er støpte hjul og ulemper. De har en mer skjør struktur enn stemplede skiver. Stål deformeres ved støt, og en støpt skive kan sprekke eller flise. Skjulte sprekker utgjør en fare for sjåføren og passasjerene. Et slikt lettmetallfelg kan rett og slett sprekke når det treffer en veigrop og provosere fram en ulykke. Det er mulig å restaurere et støpt hjul. Disse tjenestene er tilgjengelige på enkelte verksteder. Men hvis hardheten til platen er skadet av skade, kan et slikt produkt ikke repareres.

stemplede hjul r13
stemplede hjul r13

Hva er stemplede hjul?

Det er disse hjulene bilprodusentene oftest installerer på produktene sine. Selv om de ikke er stoltheten til kunstner-designere, anses de av mange for å være ganske praktiske. De vanligste i Russland siden den sovjetiske bilindustriens dager er R13-stemplede hjul. Imidlertid noenbilistene er sikre på at en større radius øker håndteringen og åpenheten til bilen. Derfor prøver de å maksimere størrelsen på hjulene. R14-stemplede hjul på VAZ hjelper i dette tilfellet med å finne en fin vei ut. Når vi snakker om fordelene med stålhjul, er det nødvendig å merke seg deres høye vedlikeholdsevne. Bulker på skiven er enkle å rette ut. I tillegg er kanten på skiven i stand til å delvis absorbere kraften fra en sterk støt, noe en stiv støpt struktur ikke kan gjøre. Dette har en positiv effekt på tilstanden til chassiset til bilen. De negative punktene inkluderer det faktum at stemplede hjul er utsatt for korrosjon og krever nøye vedlikehold.

Anbefalt: