Silikonsmøremidler for biler: anmeldelser, priser, bruk

Innholdsfortegnelse:

Silikonsmøremidler for biler: anmeldelser, priser, bruk
Silikonsmøremidler for biler: anmeldelser, priser, bruk
Anonim

Silisiumbasert smøremiddel er et universalmiddel for å beskytte bilgummiprodukter. I løpet av bruken økes levetiden til mange elementer som utfører dekorative og forseglingsfunksjoner betydelig.

På grunn av deres allsidighet, kan silikonsmøremidler for biler brukes på nesten alle gummipakninger og plastdeler i bilen. De kjemiske egenskapene til silikon har utmerkede vannavstøtende egenskaper og forhindrer muligheten for mekanisk skade på en bestemt del. Driftstemperaturområdet til produktet er fra minus 50 til pluss 250 grader. Uavhengig av temperatur endres ikke viskositeten til silikonfett. Dette gjør det mulig å bruke den både om vinteren, for å beskytte mot frysing av tetninger til kroppselementer, og om sommeren - mot uttørking og ødeleggelse av gummideler.

varianter

Silikonfett kommer i en rekke ulike design, hver designet for spesifikke jobber og materialer. For øyeblikket presenterer bilmarkedet segformuleringer av flere typer: aerosolsmøremiddel, i flytende form, geler, plastblandinger og pastaer.

silikonsmøremidler til biler
silikonsmøremidler til biler

Hver type har sine fordeler og ulemper, påføringsmåte og advarsler.

For eksempel er aerosolsmøremidler det mest praktiske når det gjelder påføring, men det er sannsynlig at når silikon påføres overflaten av det behandlede området, vil produktet komme på nabodeler som ikke trenger å behandles. Sprøyting utføres under påvirkning av høyt trykk, så det er mulighet for å få det på klær, møbeltrekk, seter, glass og plast. Hvis skitne overflater ikke rengjøres umiddelbart, oppstår fettflekker.

På et tidspunkt kan et glidemiddel i form av en gel eller pasta være mye mer praktisk å bruke enn en spray. Etter å ha påført denne typen produkt på et serviett eller en fille tidligere, kan du enkelt og effektivt behandle dørforseglingen av gummi, mens du ikke setter flekker på andre overflater på bilen. Ulempene med denne typen inkluderer umuligheten av overflatebehandling på vanskelig tilgjengelige steder i kjøretøyet. Det er veldig vanskelig å smøre dørlåser og hengsler med pasta eller gel.

Anvendelsesomfang

Bruken av silikonsmøremiddel i bilen har det bredeste utvalget.

silikonfett for bildører
silikonfett for bildører

Nesten alle drivmekanismer og friksjonsflater, gummi- og plastelementer av interiør og møbeltrekk, samt utvendige deler av bilen kan behandles med silikonbeskyttelsemidler.

Dører

For å forhindre at det oppstår mikrosprekker og slitasje i tetningsgummielementene til dørene, bør de med jevne mellomrom behandles med silikon. Samtidig slutter de behandlede tetningene å lage en knirkelyd på ujevnt veidekke og bidrar til å forbedre tettingen av hytta. Silikonfett til bildører brukes også til å smøre forskjellige bevegelige deler og overflater.

silikonfett for biler anmeldelser
silikonfett for biler anmeldelser

Med denne sprayen kan du behandle dørhengslene og landingssporene til de senkede sidevinduene. For å lette glidningen av luken i sveisegliden og redusere belastningen på drivmekanismen, er det også ønskelig å smøre gnideflatene, i fremtiden vil dette forlenge levetiden. Dette gir belegget ekstra beskyttelse mot slitasje og skader, fuktighet og korrosjon.

Låsemekanismer

Uavhengig av bilmerker og produsenter er de alle utstyrt med et stort antall låseanordninger. Dører, panser og bagasjelokk, tankpåfyllingslokk - dette er en liten liste over bildeler som er utstyrt med låser. Disse mekanismene er utsatt for miljøpåvirkning (vann, snø, støv) og mekanisk slitasje. Hvis fuktighet kommer inn i hemmeligheten til enheten om vinteren, fryser den og gjør det umulig å åpne døren eller annet element utstyrt med en lås. For å forhindre dette, anbefales det å smøre de nevnte mekanismene med jevne mellomrom.

bruk av silikonfett ibil
bruk av silikonfett ibil

Silikonsmøremiddel for billåser vil bidra til å takle glasuren i hemmeligheten og låseanordningen som helhet. Gitt de høye penetreringsegenskapene og flytbarheten til et slikt verktøy, trenger det lett inn på vanskelig tilgjengelige steder. Teflon, som er inkludert i sammensetningen, omslutter overflatene til deler med et usynlig beskyttende lag. Dette beskytter dem mot effekten av korrosjon og ulike oksidasjoner. Beskyttende silikon er motstandsdyktig mot s altvann, ulike alkalier og milde syrer.

Plastelementer

For å forhindre at det oppstår ulike fremmede lyder som kan komme fra plastkortene til bilens innerdører og dashbordet, er bruk av dette kjemiske middelet nødvendig.

silikonfett for billåser
silikonfett for billåser

Silisiumfett for bildører vil gjøre jobben helt fint. Alle kontaktlinjer og ledd behandlet med silikon blir stille. Ved å bruke komposisjonen kan du også behandle alle overflatene til plastelementer, noe som vil gi dem glans og dermed endre det generelle utseendet til hytta.

Fjæringselementer

Gummiopphengsdeler er følsomme for ulike fremmede partikler. Dette kan være fuktighet, sand og støv - når de treffer delen fungerer de som et slipende materiale, noe som bidrar til raskere slitasje. Om vinteren, for å forhindre påvirkning av aggressive s alter og reagenser på suspensjonen, er det også ønskelig å behandle det med et beskyttende middel. Nå på markedet er det silikonsmøremidler for biler,designet for å beskytte metallelementene i karosseriet og chassiset til bilen mot virkningene av negative faktorer som er uunngåelige under driften av kjøretøyet.

Kontroller

For å forlenge levetiden til ulike kontrollpedal- og koblingshylser, anbefales bruk av silikonsmøremidler på det sterkeste. Samtidig kan aerosolsilikonsmøremidler for biler brukes til å behandle kabler. For å gjøre dette, blås sammensetningen inn i kabelens beskyttelseshylse ved hjelp av en spesiell tynn dyse, og fremkall den.

silikon smøremiddel til bilpris
silikon smøremiddel til bilpris

Etter denne behandlingen vil kabelen ha god gli i kappen, og vil også være perfekt beskyttet mot fukt og støv.

Silikonfett for biler: anmeldelser

Etter å ha analysert anmeldelsene fra bilister som har brukt silikonfett minst én gang for å behandle en bil, kan vi trekke flere konklusjoner:

  • Preparatet skader ikke menneskers helse, har ikke skadelige røyk og skader ikke huden på noen måte. Bidrar ikke til utvikling av ulike allergiske reaksjoner.
  • Som et resultat av bearbeiding oppstår et tilstrekkelig sterkt beskyttende lag som begrenser påvirkning av fuktighet, s alter, syrer og støv på materialer.
  • Påvirker eller endrer ikke strukturen til materialene som midlet påføres på.
  • Mulighet til bruk uavhengig av temperatur.
  • Produktet er brannfarlig.
  • Komposisjon kan brukes som isolasjonsmateriale, altsåda silikonsmøremidler til biler ikke leder strøm.
  • Lever seg perfekt til nesten alle overflater, enten det er metall, plast, glass, gummi eller forskjellige stoffer og lær.

Og hvor mye koster silikonfett til en bil? Prisen er ganske rimelig og rimelig for enhver bilist. De billigste togene koster bare én dollar (ca. 80 rubler), mens de dyrere koster ti dollar (800 rubler).

silikon smøremiddel for bil hvorfor
silikon smøremiddel for bil hvorfor

Forbrukerne legger merke til at priskategorien på smøremidler varierer avhengig av produsent, produksjonsform, påføring og mengde.

Basert på disse dataene, er det trygt å si at for å opprettholde driftstilstanden til bilen og sikkerheten til dens deler, er silikonfett til bilen ganske enkelt nødvendig. Hvorfor presse ting til et punkt der reparasjoner kan koste mange ganger mer enn forebyggende tiltak?

Anbefalt: