Hvordan velge de riktige lettmetallfelgene

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge de riktige lettmetallfelgene
Hvordan velge de riktige lettmetallfelgene
Anonim

Riktig og velvalgte hjul til en bil er ikke bare din sikkerhet og bekymring for passasjerene, men også lavt drivstofforbruk sammen med forlenget girkasselevetid og et fascinerende utseende til en stilig bil.

hvordan velge lettmetallfelger
hvordan velge lettmetallfelger

La oss prøve å finne ut hvordan du velger de riktige lettmetallfelgene og bruker dem riktig. Meningene til intelligente eksperter på dette feltet og anbefalingene fra populære produsenter av lettlegeringsprodukter vil bli tatt i betraktning.

Typer av plater

Alle felger kan deles inn i to grupper - stål og lettmetall (støpt). Utformingen av stemplede hjul er enkel og ukomplisert. Plate stanses ut og de enkelte delene skjøtes sammen ved punktsveising. Deretter males platen og sendes til butikken eller til transportøren.

Denne måten å utstyre en bil med skiver på er enkel og rimelig. En betydelig masse biler som kommer fra samlebåndet har nettopp slike hjul. Støpeinstallasjonen er allerede et tilleggs alternativ, som du må betale et anstendig beløp for.

hvilket lettmetallfelg å velge
hvilket lettmetallfelg å velge

Før du velger lettmetallfelger i stedet for stål, til fordel forsistnevnte kan vi si at de har en større slagstyrke, noe som betyr at de etter sterke slag ikke smuldrer opp og sprekker ikke, men bare deformeres. Denne funksjonen lar deg gjenopprette platen selv om kantene er kraftig krøllete.

En betydelig ulempe med stemplede produkter, som er kritisk for mange bilister, er massen. Dessuten kan det ikke reduseres, fordi utilstrekkelig veggtykkelse reduserer styrkeindikatorene til hele hjulet betydelig. I tillegg er stålmodeller utsatt for korrosjon hvis integriteten til det beskyttende belegget kompromitteres. Dette inkluderer også et monotont og kjedelig utseende, problemer med hjulbalansering og en negativ effekt på akselerasjonsdynamikken.

Alufelger

Før du velger lettmetallfelger, er det nyttig å kjenne til noen av fordelene. Legeringsmodeller har omfattende designmuligheter sammen med høypresisjonsproduksjon. De er i stand til å fjerne det meste av varmen fra hovednodene, men det viktigste er designens letthet. Det er mulig å bedømme de spesifikke fordelene til visse modeller hvis det er kjent hvordan de er støpt og med hvilken legering. Så i dette tilfellet er hjulet annerledes.

hvordan velge lettmetallfelger til en bil
hvordan velge lettmetallfelger til en bil

Vanlige modeller lages ved støping eller smiing av stabile legeringer, der basisen er aluminium, titan eller magnesium. Magnesium- og titanmodeller er mye sterkere og lettere enn aluminiumshjul. Før du velger magnesiumbaserte lettmetallfelger, vær oppmerksom på at de er mindre motstandsdyktige mot korrosjon, noe som betyr at du måta hele tiden vare på det flerlags beskyttende belegget. Når det gjelder titan, er dette allerede en elitegruppe, som er utstyrt med veldig dyre, sportslige og rett og slett prestisjetunge biler. For hverdagskjøring på veiene våre er titanmodeller rett og slett synd å bruke. Til tross for styrken til slike produkter, er de utsatt for riper.

Vanskeligheter med å velge

Før du velger lettmetallfelger til bilen din, husk at kjøpet bør bestemmes av dine behov og selvfølgelig beløpet i lommeboken. Hvis veien din er megabyer og store byer, vil magnesium- eller aluminiumsstøping være ideelt. Har du frie midler? Vær så snill, titanmodeller er vakre, ultrapålitelige og vil være et flott tillegg til eliteomgivelsene.

hvordan velge lettmetallfelger
hvordan velge lettmetallfelger

Hvis du verdsetter pålitelighet, ofte kjører utenfor byen på dårlige veier og ikke deltar på sekulære fester i bilen, så er det bedre å stoppe ved stål, stemplede eller forfalskede produkter. I dette tilfellet vil de ikke bare være mer praktiske, men vil også spare deg for brorparten av familiebudsjettet.

Hvordan velge de riktige lettmetallfelgene for biler

For å velge riktig hjulmodell for bilen din, må du tydelig avklare noen kritiske parametere. Først av alt finner vi ut bredden og diameteren på disken. Deretter spesifiserer vi plasseringen av monteringshullene og deres nummer. Deretter må du være oppmerksom på diameteren på navet på bilen din og avgangshastigheten. Alle hovedmonteringsdimensjoner finnes i katalogene til dekk- og hjulprodusenter ellermål alt selv med et spesialverktøy. Før du velger lettmetallfelger til en bil, og hvis du plutselig er i tvil, er det bedre å gå til et smart dekkverksted og finne ut alt der ute, og tegne alle dimensjonene og parameterne som interesserer oss på et stykke papir.

Skivediameter

Denne parameteren er valgt i henhold til anbefalingene fra bilprodusenten din. Det må samsvare nøyaktig med landingsdiameteren til hjulet. I det siste er det flere og flere ekstreme mennesker som søker å øke monteringsdiameteren. En 15-tommers passform rulles for eksempel under 16, 17 eller til og med 18-tommers hjul.

hvordan velge lettmetallfelger til en bil
hvordan velge lettmetallfelger til en bil

Alt dette gjøres for å installere lavprofildekk, som på den ene siden øker kjøreytelsen til det bedre, og på den andre siden øker belastningen på hovedopphengsenhetene. Og komforten ved å kjøre på slike dekk er ikke den beste. Før du velger lettmetallfelger med en eller annen diameter, må du selv bestemme hva som er viktigst - sporty ytelse eller kjørekomfort?

Felgbredde

Hvis produsentens anbefaling for dine felger for monteringsdiameter ikke overstiger 14 tommer, vil bredden på felgen svinge mellom 0,5-1,0 tommer. For monteringsdiametre større enn 15", vil bredden være litt høyere - 1,1-1,5" for felgen.

Hvilken lettmetallfelg du velger er opp til deg, men en fabrikkbredde er et bedre og mer praktisk alternativ. Drift ikke-standard for dinkjøretøyhjulmodeller er gjenstand for endringer i designprofilen til dekket, noe som resulterer i en betydelig forringelse av de grunnleggende kjøreegenskapene (trekkmotstand, styrerespons og sidestivhet).

Hjulforskyvning

Avgang er avstanden mellom monteringsplanet til hjulet og lengdeplanet til felgen (symmetri). Hjulforskyvning kan bare ha tre verdier: null, positiv og negativ. Indikatoren er indikert med en numerisk eller alfabetisk verdi. For eksempel er ET40 (mm) en positiv offset, og ET-40 er allerede negativ, så ikke bli forvirret og ta minustegnet for en bindestrek eller bindestrek. Den bokstavelige verdien er vanligvis angitt med ordene OFFSET og DEPORT.

hvordan velge lettmetallfelger for biler
hvordan velge lettmetallfelger for biler

Det er verdt å merke seg separat at jo større forskyvning, jo dypere sitter bilen i hjulsporene. Og jo mindre denne figuren er, jo mer stikker hjulet ut av nisjen. De fleste bileiere har en tendens til å redusere dette tallet. Generelt er det ikke helt riktig å avvike fra standardverdiene som ble satt på fabrikktransportøren, men noen ganger, på grunn av visse omstendigheter (hyppig kjøring på humpete eller omvendt perfekt flate veier), kan du justere forskyvningen i riktig retning for en mer komfortabel tur.

Anbefalt: