Hvilke hjul kan installeres på UAZ?

Innholdsfortegnelse:

Hvilke hjul kan installeres på UAZ?
Hvilke hjul kan installeres på UAZ?
Anonim

UAZ-kjøretøyer er et utmerket valg for de som liker å erobre terreng og ofte går på jakt og fiske. Og det spiller ingen rolle hva slags UAZ det er - "Loaf", "Patriot" eller "Hunter". Alle disse bilene overvinner enkelt vadesteder og sumper, i alle værforhold og temperaturer. Men for at bilen ikke skal sette seg fast og ikke sitter "på magen", er det viktig å overvåke tilstanden til dekkene. Hvis de er skallet, selv på asf alt er det farlig å kjøre en slik bil. Selvfølgelig, for pålitelighet, kan du installere en vinsj, men det er usannsynlig at det vil redde deg fra å skli på veien. Derfor skal vi i dag snakke om hvilke hjul du skal velge for UAZ.

hjul til UAZ
hjul til UAZ

Vi merker umiddelbart at installasjon av dekk med stor diameter innebærer kjøp av nye felger og karosseri, så hvis UAZ brukes ofte i byen, er det bedre å kjøpe hjul med standard diameter.

For øyeblikket er det flere typer dekk som er montert på disse bilene:

  • hjul for UAZ offroad (slamdekk);
  • hele sesongen;
  • vinter/sommer.
  • UAZ Hunter hjul
    UAZ Hunter hjul

Den første typen dekk involverer tilstedeværelsen av et dypt slitemønster med store seiper og ruter. Slike hjul er installert på UAZ av mange offroad-entusiaster, da de gir maksim alt grep av bilen med veien (i dette tilfellet med en kjørebane uten asf alt). En slik maskin er ikke redd for noen hindringer.

Hvis UAZ-en din for det meste kjøres på en asf altvei, det vil si i en by, er det best å kjøpe standarddekk. Faktum er at gjørmehjulene på UAZ gir godt grep bare med passende lerret. På asf alt blir en slik bil nærmest ukontrollerbar. Dekkene surrer på grunn av den store massen, og selve rattet snurrer i forskjellige retninger. Eksperter anbefaler å kjøpe UAZ-hjul i henhold til sesongen, det vil si for vinter - vinter, for sommer - sommer. Den såk alte "allværssesongen", selv om den gir bilen en stabil tur i begge tilfeller, bør det ikke glemmes at slike hjul bare har gjennomsnittlige kvaliteter. Derfor er det verdt å installere sommer- og vinterdekk i henhold til sesongvariasjoner, for størst mulig sikkerhet.

Hvordan betjener jeg hjul på UAZ?

Først og fremst må du huske at alle 4 dekkene må være like, og du trenger bare å bytte dem som et sett. Hvis du installerer vinterhjul på bakakselen, og sommerhjul foran, vil dette bare forverre situasjonen på veien og føre til fullstendig tap avhåndterbarhet.

hjul for UAZ offroad
hjul for UAZ offroad

Det er også verdt å merke seg at frontdekkene på UAZ alltid slites mer enn de bakre, siden det er en ekstra belastning foran (en motor er plassert over dem). Som regel er forskjellen rundt 10 tusen kilometer.

På alle biler produsert i Ulyanovsk, inkludert UAZ "Hunter", må hjulene være like oppblåste. Inkonsekvens av verdier innebærer tap av kraft og økt drivstofforbruk. I tillegg er dette en ekstra belastning på differensialen.

Til slutt vil jeg si at nye dekk alltid skal kjøres inn, ca. 500 kilometers drift i spesialmodus.

Anbefalt: