"Niva" 5-dørs: tuning. Alternativer og tips for å forbedre modellen

Innholdsfortegnelse:

"Niva" 5-dørs: tuning. Alternativer og tips for å forbedre modellen
"Niva" 5-dørs: tuning. Alternativer og tips for å forbedre modellen
Anonim

"Niva" mens du kjører på banen ser ganske attraktiv ut, og passer harmonisk inn i helhetsbildet. Men mange bilister, som tar vare på skjønnheten deres, prøver å foredle henne så godt som mulig. Tuning 5-dørs "Niva" tåler godt, og hvis en profesjonell mester jobber med den, vil den virkelig endre seg radik alt.

Tuning-komposisjoner

Selv modellen av maskinen lar deg forbedre den hele tiden. Fans av eksperimentering er ikke redde for å legemliggjøre de mest dristige ideene, takket være hvilke tuning av 5-dørs Niva kan tåle et stort antall ganger. Det viktigste er å overlate det til en erfaren mester og beregne økonomi.

"Niva" 5-dørs tuning bilde
"Niva" 5-dørs tuning bilde

Mange "Nivas" er dessverre allerede moralsk utdaterte, men de bærer fortsatt eierne sine trofast. Og eierne sparer ingen kostnader for å forvandle bilen teknisk med tilleggsfunksjoner.

For at 5-dørs Niva-tuning skal ha en anstendig og høy kvalitet, bør du henvende deg til tjenestene til bilmarkedet. Men en avgjørelse må tasbevisst, bestemme på forhånd hva du trenger, og først deretter kjøpe de riktige delene.

Anstendig utseende

Mange sjåfører søker å uttrykke sin individualitet, for å gi bilen særpreg. Derfor er utseendet til bilen så viktig for dem. For å oppdatere 5-dørs Niva, kan eierne se tuning-bilder på nettsteder, bli kjent med mesternes arbeid.

Trenger definitivt å male hele kroppen på nytt. Oftest er dette ikke en vanlig prosedyre, men bruk av flytende gummi eller liming med en dyrere karbonfilm. Den er slitesterk fordi mange eiere slutter å velge den.

Lakk bilen i en uvanlig farge eller velg flere nyanser, og kombiner dem harmonisk med hverandre. Det er hobbyister som maler bilen sin i kontrastfarger.

Mange elsker 3D airbrushing. Det er så mange alternativer her at man bare kan bli overrasket og beundre fantasiene til noen eiere. Denne metoden brukes for at bilen skal skille seg betydelig ut, bli til en eksklusiv prøve.

Bildet av innstilling av 5-dørs Niva i svart eller hvitt ser spesielt imponerende ut.

Fordelene med denne typen maleri er ubestridelige:

  • når du tegner et mønster med et spesielt belegg, får kroppen ekstra beskyttelse mot ytre skader;
  • utseendet til bilen sammenlignes gunstig med andres;
  • svindlere risikerer neppe å stjele en slik bil - den er for iøynefallende;
  • bildet i seg selv kan fortelle mye om eieren, om han for eksempel kulliker det.

Før du godtar å tegne en tegning, bør du vurdere skissen, nøye vurdere avgjørelsen. For "kontroversiell" airbrushing kan være av interesse for trafikkpolitiet.

"Niva" airbrushing
"Niva" airbrushing

De vanligste måtene for denne typen tuning er i utgangspunktet:

  1. Tradisjonell påføringsmetode. Dette er en attraktiv tuning av 5-dørs Niva 4x4. Et bilde av lignende modeller, en tegning eller en skisse brukes i dette tilfellet for å forbedre visuell oppfatning. Mesteren har et sett med verktøy som mønsteret påføres på kroppen manuelt. I dette tilfellet er betalingen for arbeidet vanligvis jo høyere, jo mer profesjonell, talentfull og dyktig arbeidet utføres.
  2. Digital måte. Det regnes som det mest progressive, siden det i dette tilfellet brukes PC-styrt utstyr. Et bestemt program har allerede det nødvendige bildet, og det vises på kroppen takket være en høypresisjonsskriver. Fordelen med denne metoden er at alle tiltenkte farger og nyanser vil bli tydelig overført under arbeidet.
  3. Filmmåte. Den enkleste måten å dekorere en bil på, da en ferdig film med et valgt mønster påføres. For mange sjåfører er denne metoden mer akseptabel på grunn av den billige prisen. Arbeidet kan fullføres på kort tid. Dette belegget gir god ekstra beskyttelse mot skader. Denne typen tuning kan gjøres på egen hånd hvis du i det minste har litt erfaring.

Endringer i hytta

Slik at i en bil som 5-dørs Niva, ville innvendig tuning se utfullført, må du lage en innsnevring av ulike elementer. Dette inkluderer først og fremst sitteplasser. Det vil være veldig nyttig å erstatte huden med et mer edelt materiale, for eksempel ekte skinn eller velur.

5-dørs "Niva" interiørtuning
5-dørs "Niva" interiørtuning

Vær oppmerksom på at materialer beregnet for biler er en spesiell varekategori med en mer voluminøs tykkelse og et spesielt beskyttende belegg. Du må ta vare på tilstedeværelsen av lydisolerende materialer, de vil også holde på varmen i kabinen.

Det ville vært fint å bytte ut setene og erstatte dem med sportsseter - de er mer kompakte, komfortable og dype.

Hvis rattet må forbedres, kan det kles i skinn eller vinyl. Trerattet ser dyrt og "elite" ut.

Planen for utbedring omfatter foredling av hytta. Et godt tillegg vil være et navigasjonssystem, samt ventilasjon eller setevarme, riktig plassert belysning, massasjekapper og et lydsystem. Etter det vil innvendig tuning av 5-dørs Niva utføres på et høyt nivå.

Små, men betydelige endringer

Nivas støtfanger er oftest i god stand, men likevel vil jeg forvandle den. For å danne nye deler, fest dem på basen og dekk med maling, du trenger glassfiber. Det gir bilen stil og originalitet, og varer lenge.

Strømstøtfanger
Strømstøtfanger

For endringer i Niva-settet:

  • Nye moderne terskler, spesielt hvis de er helt ute av drift, har begynt å råtne.
  • Radiatorergitter for å sikre god luftstrøm. I tillegg har utformingen av de nye ristene endret seg betydelig, nye teknologier har forbedret kvaliteten.

I prinsippet kan eieren av Niva selv installere dem på nytt, men hvis originalmaling eller airbrush planlegges i fremtiden, er det bedre å overlate utskifting av deler til en spesialist, siden tegningen kan deformeres.

Motorrommet må beskyttes

"Niva" kan krysse mange vanskelig tilgjengelige områder, overvinne områder med mye vann. Da vil det være nødvendig å installere en snorkel - permanent eller flyttbar, som er laget privat. Denne typen tuning vil bidra til å overvinne vannhindringer, mens væsken ikke lenger vil kunne komme inn i motoren, den vil ikke engang overopphetes betydelig. Med denne justeringen reduseres filterforurensning.

For å beskytte motorrommet mot korrosjon, må det beskyttes mot fuktighet og skitt. Følgende tiltak vil hjelpe:

  • dreneringsrør forlenges;
  • tetning og luftinntak installert på panseret;
  • Spars er beskyttet med plast- eller gummiplugger.

Hvor kan du gjemme bagasjen

Tuning av bagasjerom og støtfanger "Niva"
Tuning av bagasjerom og støtfanger "Niva"

Niva har en veldig liten bagasjerom, til tross for dens imponerende totaldimensjoner. Og hvis det er mange ting, anbefaler eksperter å bruke taket på en bil. For å bygge en bagasjerom trenger du takskinner, så designet blir mer holdbart. Og slik at du kan få bagasje under et stopp, trenger du en uttrekkbar stige.

Anbefalt: