Koldt innløp: fordeler og ulemper

Innholdsfortegnelse:

Koldt innløp: fordeler og ulemper
Koldt innløp: fordeler og ulemper
Anonim

For tiden finnes det mange typer biltuning. Spesielt populær blant mange bileiere er modifikasjonen av motordelen av bilen. Oftest tyr bilister til å installere et kaldt inntak, som et resultat av at kald luft begynner å strømme inn i motoren. Nesten alle bileiere drømmer om at bilen hans beveger seg raskere, og at motoren vibrerer minst mulig i en trafikkork. Imidlertid vet ikke alle at det er mulig å gjøre en modifikasjon ved å installere et kaldt inntak. Og ikke alle forstår hva et kaldt innløp er. Fordeler og ulemper med systemet, samt installasjonsmuligheter for noen biler vil bli diskutert i denne artikkelen.

Hva er dette

Kaldinntakssystemet lar deg fylle sylindrene med kald luft, og dermed øke effektiviteten til motoren.

kaldt innløp
kaldt innløp

Den inkluderer et filter med null motstand, dyser. Luftfilterboksen, inntaksmanifolden og mottakeren til bilen er også gjenstand for rekonstruksjon.

Arbeidsprinsipp

For at systemet skal fungere, er det nødvendig å installere et filter utehette, i et godt lukket område fra smuss eller støv. Samtidig er det nødvendig å installere i delen der det er en god strøm av kjølig luft. Luften som kommer inn i nuleviken gjennom rørledninger nærmer seg inntakssystemet, hvor den beste forbrenningen av det innkommende drivstoffet skjer på grunn av den lavere lufttemperaturen. Som et resultat øker effektiviteten til enheten.

Installasjonsfordel

En av måtene å øke kraften til en bil på er installasjon av et kaldluftinntakssystem. Imidlertid har hvert system sine egne fordeler og ulemper. Fordelene inkluderer:

  1. Kraftøkning.
  2. Økt gassfølsomhet.
  3. Reduser drivstofforbruket.
  4. Uniform drift av enheten.

Ulemper med kuldeinntak

Blant alle ulempene med å installere et kaldt innløp, er det:

  1. Utseendet til sterk støy fra nullfilteret.
  2. Hvis systeminstallasjonsteknikken ikke følges, kan det oppstå vannslag. Vannslag kan også skje på grunn av feil bruk av kjøretøyet.
  3. Prosessen med å installere systemet er ganske arbeidskrevende.
  4. Bytt fra standardutstyr.
  5. Bruk av "nuller" av lav kvalitet fører til motorskade.

Visninger

For tiden selger mange tuningstudioer ulike typer kaldluftinntakssystemer.

kaldt innløp fordeler og ulemper
kaldt innløp fordeler og ulemper

De er alle forskjellige i farge, størrelse brukt i produksjonsprosessenmaterialer. Valg av system skjer kun på forespørsel fra bilisten. Noen produserte elementer kan produseres direkte for et spesifikt bilmerke, mens andre produseres som en universell enhet.

For øyeblikket er de vanligste inntakssystemene:

  1. Kaldluftinntak.
  2. APR Carbonio.
  3. K&N.
  4. Takeda.
  5. AEM.

Det er verdt å huske på at hvis du ikke vil kjøpe dyre ferdige sett og bruke penger, kan du lage et kaldluftinntak selv.

System for Subaru-biler

Subaru-biler ble opprinnelig preget av god kraft og trekkraft. Noen bilentusiaster bestemmer seg imidlertid for å ta det med ro på motoren og installere et kaldt innsug slik at motoren kan gå på best mulig effektivitet uten mye slitasje.

kaldt innløp fordeler og ulemper med vaz
kaldt innløp fordeler og ulemper med vaz

For å installere et kaldluftinntakssystem må du velge plasseringen av innløpsrøret. Som regel installerer de fleste Subaru Impreza-bileiere dette røret på høyre side, og fjerner resonatoren fra under vingen. I følge bilistene bør du ikke være redd for fjerning av resonatoren. Det får ingen konsekvenser i form av en vannhammer eller en rask feil på filtrene. For å installere et kaldt innløp med egne hender (Subaru Legacy inkludert), må du kjøpe en ventilerende aluminiumsbølge med en diameter på 80 mm. Gjennomføringshullet fra resonatoren har en diameter på 73 mm. Dette forhindrer imidlertid ikke at korrugeringen lett kan installeres. Det skal tas i meter. Forsiktigdrar korrugeringen gjennom hullene, fester vi den til luftfilterboksen. Andre steder monteres den ved hjelp av konvensjonelle festeklemmer. Som et resultat vises elementet i støtfangerrommet, der tåkelyspluggene er installert.

gjør-det-selv kaldt innløp
gjør-det-selv kaldt innløp

For større attraktivitet kan du forsiktig kutte et hull i PTF-pluggen som røret skal kobles til. Det er verdt å huske at i dette tilfellet er det nødvendig å sette på et beskyttende nett slik at luftfilteret varer så lenge som mulig. Som et resultat, ved lave hastigheter, vil bilen oppføre seg mye bedre.

Kaldinntak, Honda

Mange bileiere av Accord-biler står overfor problemet med harde bilhavarier på varm motor. For å fikse problemet bestemmer de fleste sjåførene seg for å installere et kaldt inntak på bilen. For installasjon må du kjøpe ekstra pakninger under manifolden. Det er mulig å lette strømmen av kald luft ved å slå av oppvarmingen av kollektoren. Oppvarmingen slås av ved å sage av den delen av manifolden der tomgangsventilen var plassert, og hvor frostvæske ble tilført gjennom kanalene. Etter å ha fjernet manifolden på høyre side av hodet, er det nødvendig å lage en tråd i kanalen for å installere en plugg der som et resultat. Etter treing må alle spon fjernes. I oppsamleren skal det eksisterende hullet umiddelbart tettes med epoksylim eller sveises med argonsveising. Du kan kutte av overflødig del ved hjelp av en kvern. Deretter installerer vi delene på plassene deres. I tillegg skal inntaksrøret føres under vingen. Spesieltet buet rør med ønsket diameter kan bestilles spesielt for "Accord". Et nullmotstandsfilter er også installert under vingen i stedet for den eksisterende resonatoren.

gjør-det-selv kaldt innløp til viburnum
gjør-det-selv kaldt innløp til viburnum

Honda-biler har gjeller på de indre delene av vingen. For å holde filteret alltid tørt, bør disse gjellene forsegles med et tett materiale. Godt lydisolerende materiale. I tillegg er et spesielt beskyttelsesdeksel installert på filteret, og hvis det er hull i støtfangeren, er det nødvendig å lage en ekstra beskyttende gjørmeskjerm. For å forhindre at varm luft kommer inn i filteret, er det nødvendig å installere en spesiell termisk beskyttelsesplate på motorsiden. Det er verdt å vurdere det faktum at nullfilteret må vaskes hver 5 tusen kilometer. Det vil være problematisk å utføre på en bil, siden det hver gang er nødvendig å fjerne støtfangeren. Dermed er det ikke så vanskelig å installere et kaldt inntak med egne hender (inkludert Accord 7). Det viktigste er å fylle opp med tålmodighet, materiell og rette hender.

Kaldinntakssystem på Kalina

Mange innenlandske bileiere, spesielt unge mennesker som elsker rask kjøring, prøver å lage et kaldt inntak på egenhånd. Som et eksempel er det nok å vurdere Lada Kalina-bilen. For å lage et kaldt inntak med egne hender på Kalina, er det ikke alltid nødvendig å installere et nullmotstandsfilter, det er nok å bringe det kalde luftinntaket til den opprinnelige luftfilterboksen. På "Kalina"kald luft kommer inn gjennom venstre frontlykt. Dette skyldes at det er der den største luftmotstanden oppstår, som bokstavelig t alt "flyr" inn i filteret.

gjør-det-selv kuldeinntaksakkord 7
gjør-det-selv kuldeinntaksakkord 7

I stedet for den eksisterende fjernlyspæren er det nødvendig å installere en korrugering. Du kan velge en ventilasjon eller en spesiell, som er montert på en bil fra en forvarmer. Slangens indre diameter er 50 mm. Samtidig skal innsiden være glatt for ikke å hindre luftstrømmen. Den ene enden av korrugeringen er koblet til frontlyset, den andre - med et hull laget i luftfilterboksen. Hovedinnløpsrøret til boksen skal demonteres, og innløpet lukkes med en plugg. For at kondensatet skal dreneres, er det nødvendig å lage flere hull på de laveste stedene. På en så enkel måte vil et kaldt innløp bli installert på Kalina. Fordeler og ulemper (VAZ-2172 egner seg også til en slik oppgradering), i motsetning til installasjonen av systemet, er at motoren slutter å avgi sterke vibrasjoner ved tomgang, men det blir vanskeligere å bevege seg noen meter. I tillegg, i den kjølige tiden på dagen, har bilen økt smidigheten. Dessuten blir bilen raskere på motorveien når den akselererer over 100 km/t.

subaru gjør det selv kaldluftinntak
subaru gjør det selv kaldluftinntak

Kostnaden for å tune bilen din er minimal. Det er verdt å huske at om vinteren anbefales det å endre luftstrømmen til lager. Dette gjøres på vanlig måte: den gamle korrugeringen settes på, og på det nye hulletta på en caps. Derfor, før du installerer en kaldstart på Kalina, må du tenke deg godt om, siden du i dette tilfellet må miste én fjernlyspære og gjøre om frontlyset litt.

Resultater

I noen tilfeller krever installasjon av ferdige sett ikke bare erfaring, men tar også lang tid, siden installasjonen krever at man søker etter det mest praktiske monteringsstedet i motorrommet. Det er verdt å merke seg at det er berettiget å installere et nullmotstandsfilter bare med en fullstendig forfining av motoren. Ellers vil den motsatte effekten bli observert - et kraftfall.

Så vi fant ut fordelene og ulempene med denne typen tuning. Som du ser kan du installere en kaldstart selv, samtidig som du sparer mye.

Anbefalt: