Hva kreves for lydisolering av biler og hvordan gjøre det

Innholdsfortegnelse:

Hva kreves for lydisolering av biler og hvordan gjøre det
Hva kreves for lydisolering av biler og hvordan gjøre det
Anonim

Det er deilig å sitte i bil og nyte stillheten. Selvfølgelig er det umulig å oppnå fullstendig fravær av lyder, men det er nødvendig å strebe etter dette.

Stillhet er en av komponentene i komfort

bil lydisolering
bil lydisolering

I dag er det mange selskaper som spesialiserer seg på ulike typer tuning, spesielt innen lydisolering av biler. Disse virksomhetene gir full garanti for kvaliteten på arbeidet og påliteligheten til materialene som brukes, og er til og med klare til å måle lydnivået i desibel, som de sier, før og etter. Eiere av dyre og prestisjetunge modeller bør nok henvende seg til dem, spesielt hvis det ikke mangler midler.

Men for de som kjører brukte utenlandske biler eller Zhiguli, er det verdt å tenke på hvordan man lager en lydisolerende bil med egne hender. Gebyrene for spesialverksteder kan virke overdrevne, noen ganger i forhold til kostnadene for hele maskinen.

En normal mann, ikke fratatt flid og i stand til å håndtere verktøy, kan gjøre dette arbeidet selv.

Hvor kommer hyttestøy fra

Kom i gang med lydisolering av bilen din eller til og medNår du tenker på dette problemet, må du umiddelbart forestille deg hva du må kjempe. Kildene til summing, rasling, piping, rasling og lignende ubehagelige lyder er inne i kroppen, men det er nyttig å ta hensyn til eksterne lyder, som du også ønsker å isolere deg fra.

Så, hovedårsaken til ubehag kan godt være motoren. Men ikke mindre irriterende kan være konsekvensene av langsiktig drift, uttrykt i gjensidig bevegelse av individuelle strukturelle elementer, med andre ord løshet. Skruene holder ikke lenger så godt fast det de skal feste, unødvendig tilbakeslag har dukket opp et sted, og huden noen steder berører metallet under vibrasjon, og lager klagende stønn.

hvordan lydisolere en bil
hvordan lydisolere en bil

Ned med alt overflødig

Prosessen med å lydisolere en bil bør begynne med en ganske møysommelig operasjon. Fra hytta må du fjerne alt som er i den, og la ideelt sett bare metalloverflater. Men du bør ikke vise for mye iver, for hvis du setter deg som mål å fjerne alt, så kan du overdrive det og deretter lide lenge med spørsmål om hvor du kan få ødelagte braketter og fester.

Det viktigste er å fjerne gulvbelegg, seter og pynt, inkludert døren. Samtidig er det fint å fikse alle ledningene: de vil ikke krype på metall mens du kjører, noe som betyr at de ikke lager støy og vil vare mye lenger. Etter å ha undersøkt skjelettet til din "jernvenn", kan du finne lommer med rust og behandle dem med en modifikator. Det sier seg selv at alle overflater skal være rene og gjengeforbindelser utsettes forrevisjoner og pull-ups.

Det du trenger

lydisolerende materialer for biler
lydisolerende materialer for biler

Materialer for lydisolering av en bil i dag er ganske rimelige. De kan velges ved å konsultere selgeren på forhånd, og kjøpe passende. Du trenger to typer selvklebende lag. Først påføres en vizomat, og stizol påføres på toppen av den. Imidlertid kan navnene være forskjellige, utvalget er stort.

Hovedkvaliteten som lar deg dempe vibrasjoner og eksterne lyder er den porøse strukturen til materialet. Jo tettere den er, jo bedre blir effekten. En rull er nyttig for å unngå bobler, og en skarp kniv er nødvendig for å justere størrelsen.

Sett nå på jobb

Nå er alt enkelt, målene er klare, oppgavene er definert. Du kan starte fra taket eller fra bunnen, det er som hvem som helst. Alle teknologiske hull som ikke er nødvendige for drift av mekanismer, men som fungerer som akustiske ledere, forsegles best med forsterket tape. Hele prosessen med å lydisolere en bil kan gjøres på noen timer, det er ikke vanskelig i det hele tatt. Det vil ta lengre tid å installere alle de fjernede delene og beleggene på plass.

Når du er ferdig med interiøret, må du forholde deg til motorrommet, spesielt panseret. Den er allerede utstyrt med et spesielt belegg på innsiden, som bør fjernes midlertidig og lyddempende lag limes på. I tillegg er det i noen tilfeller påført et spesielt porøst varmebestandig lag på sylinderblokkdekselet, som demper vibrasjoner, og motoren går mye roligere.

God tur!

Anbefalt: