Hva skal jeg gjøre med gamle biler? Bilgjenvinningsprogrammer

Innholdsfortegnelse:

Hva skal jeg gjøre med gamle biler? Bilgjenvinningsprogrammer
Hva skal jeg gjøre med gamle biler? Bilgjenvinningsprogrammer
Anonim

Bilen i dag har blitt en integrert del av livet til en moderne person i nesten alle deler av verden. Men når den nødvendige driftstiden går, oppstår et problem: hva skal jeg gjøre med maskinen? Ingen vil kjøpe for gamle biler. Hvordan si farvel til bilen uten store økonomiske og tidsmessige kostnader?

gjenvinningsprogram kjøretøyer
gjenvinningsprogram kjøretøyer

Dette spørsmålet de siste tiårene i Russland har blitt relevant ikke bare for bilister, men også for hele samfunnet og staten. Og ikke bare i økonomiens sfære, men også i økologien, kulturen, i den sosiale sfæren. Hvis det for ti eller tjue år siden var mulig å lukke øynene for dette problemet, har det nå blitt ekstremt smertefullt, og må derfor løses uten feil.

Fordeler med resirkulering

Det er flere alternativer for hvor du skal feste bilen. Gjenvinningsprogrammet er den mest praktiske måten å kvitte seg med eiendom som ikke lenger er godt for noe. Staten, innenfor rammen av gjennomføringen av slike programmer, gir et kontanttillegg for kjøpetny bil. I tillegg drar bileiere godt av å betale avgifter:

  1. Transportavgift. Hvis bilen er ødelagt, ute av stand til å bevege seg og konstant i garasjen, kan dette ikke være en objektiv omstendighet for eieren å nekte pengeplikt. Dessuten, når bilen har en kraftig motor (150 eller flere hestekrefter), blir avgiftsbeløpet veldig følsomt. En slik bil er vanskelig å selge i annenhåndsmarkedet, og om mulig vil prisen være offensivt lav. Det er i dette tilfellet muligheten til å avhende den gamle bilen. Men samtidig må man forstå: hvis dokumentene er lovlig utformet feil, vil transportavgiften fortsatt måtte betales, siden den tidligere eieren forblir de jure eieren av bilen.
  2. Straff. Noen ganger selger den tidligere eieren av bilen den under en generell fullmakt. Og hvis den nye eieren ikke fjerner bilen fra registeret, vil alle mulige bøter begynne å komme til adressen til den forrige eieren. I en slik posisjon er det flere måter å avslutte konflikten på. Skriv for eksempel politianmeldelse. Fra nå av vil ikke den nye eieren kunne selge bilen, utføre vedlikehold eller reise til utlandet, og det gjenstår bare å endelig skrive om bilen helt for seg selv.
bilresirkuleringsprogram
bilresirkuleringsprogram

Samfunn og stat

Samfunnet drar også nytte av gjenvinningsprogrammet for gamle biler - en bil som resirkuleres på denne måten unngår inntrengning av metallforbindelser, petrokjemiske produkter imiljø. Og miljøspørsmål er nå veldig akutte.

Staten, som gjennomfører et bilgjenvinningsprogram, forfølger på sin side flere mål. Som ethvert annet statlig program har dette separate mål og mål. For eksempel er essensen av bilresirkuleringsprogrammet som følger:

  • utvikle russisk industri;
  • støtte folket i landet ved å la dem kjøpe en ny bil til redusert pris;
  • helse den sosiale atmosfæren ved å tilby nye jobber.

Utviklingsstadier

Bilgjenvinningsprogrammet har eksistert i flere år. Nylig introduserte staten nye endringer, ifølge hvilke rabattbeløpet for kjøp av en ny bil i 2015 vil være 40 tusen rubler. Samtidig må det huskes at dette beløpet ikke er utstedt for hånd.

vilkårene i bilresirkuleringsprogrammet
vilkårene i bilresirkuleringsprogrammet

Bilgjenvinningsprogrammet skyter fart. Denne situasjonen er forhåndsbestemt av en rekke omstendigheter. For eksempel en økning i antall trafikkulykker, som fører til at biler ikke kan bevege seg norm alt. I noen russiske byer er det ganske mange servicesteder med hovedoppgaven å gjøre biler om til skrapmetall. Følgelig har mange uheldige eiere et problem: hvor er det mulig å kaste en bil og hvordan vil det skje?

Programbetingelser

Betingelsene for bilresirkuleringsprogrammet er som følger. Ved mottak av en maskin for resirkulering må den oppfylle følgende krav: produksjonsår -senest i 2010; driftsperioden med en eier er minst 12 måneder; Alle viktige maskindeler er tilgjengelige. En russiskprodusert eller utenlandsk bil, men med montering i vårt land, er egnet for resirkuleringsprogrammet.

resirkuleringsprogram hvilke biler
resirkuleringsprogram hvilke biler

stadier av programimplementering

Det skal påpekes at ikke bare biler, men også motorsykler, scootere og andre mobile kjøretøy skal deponeres. Dette er en ganske vanskelig begivenhet, som består av flere stadier, som best tas opp fra og med å demontere bilen. Det er tre faser av bilresirkuleringsprogrammet:

  1. Først er alle ikke-metalldeler, hjul, elektrisk utstyr demontert fra maskinen. Enkelt sagt, bilen blir til et stykke metall. Det er han som forhåndsbestemmer kostnadene ved ytterligere demontering - jo sterkere metall, jo lengre og dyrere blir behandlingen.
  2. Etter at du har fjernet ikke-metalldeler og elektrisk utstyr, må du kvitte deg med væskene som finnes i maskinen. Over tid kan de skade deler laget av jernholdige og ikke-jernholdige metaller. Det er en annen oppgave - bevaring av det naturlige miljøet - petrokjemiske produkter er veldig giftige og giftige.
  3. På siste trinn blir bunnen av maskinen fullstendig frigjort for tilleggselementer sendt under pressen. Metalllegemet knuses og sendes til omsmelting.
billiste resirkuleringsprogram
billiste resirkuleringsprogram

2017 billiste

Fra begynnelsen av 2017 trer et nytt resirkuleringsprogram i kraftbiler, som det forventes stor avkastning fra. Hvilke endringer har allerede begynt å finne sted? Det er kjent at i år vil listen over biler under resirkuleringsprogrammet fylles opp med nye merker og bilprodusenter. Dessuten, både russisk og utenlandsk. Det er kjent at foreløpig er russiske biler (eller de som er satt sammen på den russiske føderasjonens territorium) gjenstand for avhending - dette er betingelsene for resirkuleringsprogrammet. Hvilke biler er for øyeblikket inkludert i programmet:

  • biler "Lada" - 50 tusen rubler. (alle modeller);
  • UAZ - fra 90 til 120 tusen rubler. (avhengig av modell);
  • GAS - personbiler - 175 tusen rubler, lastebiler - 350 tusen rubler;
  • Opel - fra 40 tusen rubler. opptil 140 tusen rubler. (avhengig av modell);
  • Sang-young - 120 tusen rubler. (alle modeller);
  • Peugeot - 50 tusen rubler. (alle modeller);
  • Renault - fra 25 tusen rubler. opptil 40 tusen rubler. (avhengig av modell);
  • Nissan - fra 40 tusen rubler. opptil 90 tusen rubler. (avhengig av modell);
  • Volkswagen - fra 50 tusen rubler. opptil 90 tusen rubler. og så videre.

Hvordan overlevere en bil for gjenvinning

Å returnere en bil under resirkuleringsprogrammet er en ganske komplisert oppgave, som krever en rekke handlinger. Så en bileier som bestemmer seg for å overlevere bilen sin for resirkulering, må utføre følgende tiltakskjede:

  • Gi den utrangerte bilen til forhandleren.
  • I politiet, utsted et dokument for gjenvinning, der det betales midler for denne prosessen (kostnaden for registrering er omtrent tre tusen rubler).
  • Gi forhandleren et dokument omavhending, kopier av kvitteringen for deponering av midler til avhending.
  • Velg en annen bil.
  • Få tilskudd for å kjøpe ny bil.
  • Gi de eksisterende dokumentene for tilskuddet og en kvittering for avhending av den gamle bilen til forhandleren.

Sertifikat på overføring av bilen til gjenvinning er vist på bildet under. Forresten, selve ordet "utnyttelse" brukes ikke i offisielle dokumenter. Offentlige etater og forhandlere bruker begrepet "avlivning".

donere en bil til et resirkuleringsprogram
donere en bil til et resirkuleringsprogram

Deretter utarbeider forhandleren dokumenter for en ny bil og overleverer dem til eieren sammen med bilen.

Andre avhendingsmåter

Det skal bemerkes at resirkulering ikke er mulig i alle tilfeller. Det kan for eksempel ikke gjennomføres dersom noen av bildelene mangler. I dette tilfellet er det fortsatt mulig å selge bilen for skrot i annenhåndsmarkedet. I tillegg kan bilen overføres til reservedeler, fordi den utrangerte bilen fortsatt har egnede deler. Du kan prøve å overføre gamle biler før 1991 til museer for sovjetisk teknologi.

Metodene ovenfor for å implementere den gamle maskinen har positive og negative sider. Det skal imidlertid bemerkes at avhending av bilen uansett ser ut til å være det mest fordelaktige tiltaket både økonomisk og juridisk.

Dokumentasjon

Ved avhending av bil er papirarbeidet et nødvendig skritt. Eieren av bilen vil forbli sin eier inntil de aktuelle statlige organene ikke utstederoverføring for avhending. Dette kan gjøres i hovedstaden, i hvert servicesenter som er involvert i behandlingen av utrangerte biler. For å gjøre dette må du besøke trafikkpolitiet og utstede et sertifikat som sier at bilen snart vil bli avhendet og aktiviteten er ikke underforstått i fremtiden.

essensen av bilresirkuleringsprogrammet
essensen av bilresirkuleringsprogrammet

For å utstede et slikt sertifikat, må du ta med originalen og en kopi av kjøretøyets pass, ditt personlige pass til trafikkpolitiet. Søk på politistasjonen om en skikkelig attest. Etter å ha fullført de nødvendige trinnene, vil du motta de nødvendige dokumentene, inkludert et sertifikat som bekrefter beslutningen til eieren av maskinen om å kaste den i et servicesenter. PTS vil lyve i politiet.

Anbefalt: