Ormeutstyr. Driftsprinsipp

Ormeutstyr. Driftsprinsipp
Ormeutstyr. Driftsprinsipp
Anonim

Snekkegir gir bevegelsestransformasjon i henhold til prinsippet til det andre paret eller et skråplan. I dette tilfellet skilles diametrene til lange og innledende sylindre. Inngrepspolen er kontaktpunktet ved de første sylindrene.

snekkegirmotor
snekkegirmotor

Snekkegiret inkluderer en skrue (som kalles en snekke) og et hjul. Kryssvinkelen for akslene til hjulet og propellen kan være forskjellig. Imidlertid er det som regel lik nitti grader. Snekkegiret har en fordel fremfor girskruen. Det manifesterer seg i det faktum at den første kontakten av koblingene utføres ikke på et punkt, men langs en linje. Felgen på hjulet, som inkluderer et snekkegir, har en konkav form. Skrugjengen kan være venstre eller høyre, multistart eller enkelstart.

Ormer kjennetegnes ved formen på overflaten der tråden dannes. I samsvar med dette er det globoide og sylindriske. Med hensyn til profilens form, skilles krumlinjede og rettlinjede typer. De vanligste er sylindriske ormer. For deler med rett profil i tverrsnitt er svingene skissert av en arkimedesk spiral. Derfor kalles de arkimedeiske ormer. De ligner på blyskruer med trapesgjenger. De kan kuttes igjengefresing eller konvensjonell dreiebenk.

snekkegirmotor
snekkegirmotor

Praksis har vist at en snekkegirmotor er preget av økt ytelse, forutsatt at gjengehardheten økes. De siste årene har svært harde bakkedeler blitt mer og mer vanlig. For bearbeiding av produkter brukes spesielle slipeskiver med en formet profil. Dette gjør imidlertid behandlingen vanskelig og reduserer nøyaktigheten i produksjonen. I denne forbindelse utføres produksjonen av arkimedeanske ormer med upolerte spoler. For bearbeidede høyharde elementer brukes evolvente deler med tilsvarende profil i endestykket. Den største fordelen med disse ormene er muligheten til å slipe spolene ved å bruke den flate siden av hjulet. Men samtidig trengs det spesielle maskiner.

ormeutstyr
ormeutstyr

NMRV-snekkegirmotoren er en spesiell elektrisk motor. Fordeler med delen i en kompakt størrelse, lydløshet og jevn drift. Takket være de enhetlige koblingsdimensjonene kan denne girkassen brukes i stedet for enheter fra andre produsenter. På grunn av utgangsakselen dreid i rette vinkler og universalhuset, noe modernisert, kan delen plasseres på steder hvor modeller med koaksialakselarrangement ikke kan installeres. Takket være moderne sprøytestøpingsteknologi produseres forbedrede modeller av enheter i dag.

Snekkehjulet kuttes med passende kuttere. De er laget identiske.skruer. Imidlertid har kuttere en ytre diameter og skjærekanter som er dobbelt så store som den radielle klaringen. Ved skjæring av arbeidsstykket beveger hjulet og kutteren seg innbyrdes etter samme prinsipp som snekkegiret.

Anbefalt: