Bilfyllingskapasitet - hva er det?

Innholdsfortegnelse:

Bilfyllingskapasitet - hva er det?
Bilfyllingskapasitet - hva er det?
Anonim

Fylletanken er et forseglet reservoar for plassering av drivstoff, smøremidler og andre flytende materialer som er nødvendige for å sikre at alle komponenter og sammenstillinger i kjøretøyet fungerer. Slike produkter er plassert om bord i kjøretøyet og er en av dens elementer eller reservedeler.

Visninger

Refill tanks include:

- gasstanker;

- veivhus;

- bremsevæskebeholder;

- bilradiator;

- reservoarer for vindusspyler og avisingsmiddel.

Fylle tank - det er også smøresystemer, bilkjøling, servostyring og andre reservoarer som inneholder væske.

Drivstofftanker

fyllingskapasitet
fyllingskapasitet

I utgangspunktet betyr vanlige mennesker under påfylling av tanker drivstofftanker eller gasstanker. De kommer i forskjellige størrelser og konfigurasjoner, avhengig av bilmodellen og det estimerte drivstofforbruket til en bestemt bil. Naturligvis er de laget av rustfrie materialer som tåler aggressive miljøer.hydrokarbonblandinger og vann, som kan komme inn i dem sammen med bensin i oppløst form. Disse produktene er en del av kjøretøymotorens drivstofftilførselssystem og er beregnet for lagring. Designet deres er ganske enkelt - en drivstofftank, en hals, en hette for nakken og et uttak for drivstoffledningen. Ofte er de utstyrt med innkommende drivstofffiltreringssystemer som hindrer vann og store fraksjoner fra å komme inn i bensintanken.

Fylling utføres gjennom halsen med en spesiell "pistol" fra en dispenser på en bensinstasjon.

I driftstilstand driver motoren drivstoffpumpen, som igjen pumper ut arbeidsvæsken (bensin, solarium) fra tanken og mater den under trykk videre inn i drivstoffsystemet.

tanker KAMAZ
tanker KAMAZ

Bensintanker kan også ha indikasjonssystemer for drivstoffnivå som lar deg fylle bensin i tide og forhindre at motoren stopper på grunn av mangel på bensin.

Selvfølgelig har biler mindre drivstofftanker enn lastebiler. For eksempel har KamAZ tanker et veldig stort volum, fra 200 til 1000 liter. I tillegg kan de forsterkes og har en kapasitet på over 1000 liter. For en UAZ-bil kan tankene inneholde fra 50 liter drivstoff. Disse kjøretøyene kan være utstyrt med ekstra tanker.

Ulike størrelser på væskereservoarer for forskjellige biler er relatert til motorkraft, antall sylindre og størrelsen på deres forbrenningskamre (ellerdrivstofforbruk).

Ved bruk av dem, husk at tanking av drivstofftank må utføres i henhold til følgende regler:

- halsen må være fri for smuss og støv;

- det er nødvendig å plassere et dobbelt rengjøringsgitter i den;

- ved slutten av tankingen, lukk halsen godt med et lokk;

- når det renner over fra en annen tank, er det nødvendig å forhindre at vann og skitt kommer inn i den.

Andre containere

Motorens veivhus inneholder olje som trengs for å smøre komponentene og sammenstillingene.

Bremsevæskebeholderen er nødvendig for å forsyne bremsesystemet med væske (etter hvert som det er oppbrukt og i tilfelle lekkasje). Den er også utstyrt med en indikator som signaliserer om nivået av arbeidsstoffet har f alt under det tillatte nivået.

UAZ fylletanker
UAZ fylletanker

Radiatoren er designet for å kjøle ned arbeidsmiljøet, som igjen opprettholder den nødvendige temperaturen til motoren. Det er en del av det generelle kjølesystemet til bilen. Et trekk ved dette elementet i bilen er at det består av et slags gitter av rør som kjøleblandingen eller vannet sirkulerer gjennom.

En påfyllingsbeholder som et vindusvaskereservoar brukes til å inneholde blandinger som gjør at bilviskere effektivt kan rense frontruten, samt stoffer som beskytter mot frost om vinteren.

Resultater

Som du kan se, gjelder det tilsynelatende enkle og forståelige uttrykket "fyllekapasitet" for et stort antall biltanker,som sikrer driften av alle mekanismer, komponenter og sammenstillinger av maskinen. I tillegg inkluderer dette konseptet også bilens arbeidssystemer, som væsker sirkulerer gjennom.

Anbefalt: