VAZ-2107: gjør-det-selv lydisolering. Detaljert beskrivelse av arbeidspakken
VAZ-2107: gjør-det-selv lydisolering. Detaljert beskrivelse av arbeidspakken
Anonim

VAZ-2107-bilen er et utmerket klassisk produkt fra fortidens Togliatti Automobile Plant. Til tross for at den er utgått, forblir 7-eren på hjul for mange sjåfører. Rimelig og enkel å vedlikeholde, er enheten godt egnet for å bli kjent med motortransport som første bil for studier. Men det er en betydelig ulempe. Som alle russiskproduserte klassikere har 2107 dårlig lydisolasjon.

vaz 2107 lydisolering
vaz 2107 lydisolering

Hvorfor er lydisolering nødvendig, er det så viktig og hvordan fungerer det – disse og andre spørsmål kan du få svar på i denne artikkelen. Vurder rekkefølgen av handlinger for selvstendig arbeid med egne hender, nødvendige verktøy og materialer. Og hvis du må utføre en slik prosedyre som å lydisolere VAZ-2107, er det verdt å ta den i det hele tatt eller er det bedre å gi bilen til et spesialisert vedlikeholdssenter?

Er støyisolering virkelig nødvendig?

Dette spørsmålet kan bare stilles av eiere av utenlandske biler som aldri har vært på VAZ-2107. Etter å ha kjørt bak rattet eller som passasjer i VAZ syv, forstår du umiddelbart at lydisolering er nødvendig. I kupeen er lyden av motor, bokser, støy fra hjul og annet tydelig hørbar.lyder utenfor bilen.

De som liker å lytte til høykvalitetslyd i VAZ-2107, der det ikke er lydisolasjon, vil bli veldig skuffet. Å kjøpe dyr musikalsk akustikk hjelper ikke. Så lenge hytta ikke er godt lydisolert, vil musikken fra høyttalerne bli kraftig forvrengt.

Kvalitetsstøyisolering gir glede ikke bare i ørene til eierne av 2107. modellen. I den kalde årstiden vil bilen bli varmere, og interiøret varmes opp raskere. I varmt vær, med riktig behandling av interiøret i bilen, blir det kjøligere og mer behagelig. Mange av fordelene med full lydisolering 2107 kan bare bli verdsatt live. Alle spørsmål om behovet etter det vil forsvinne av seg selv.

Et enkelt valg

Etter at beslutningen om å gjennomføre lydisolering er tatt, gjenstår det å avgjøre hvor det kan gjøres. Det er faktisk få alternativer:

1) spesialisert bensinstasjon;

2) privat garasje;

3) egne hender.

Hver enkelt må ta et valg angående hvor VAZ-2107 skal lydisoleres. Vurder fordeler og ulemper ved hvert alternativ. En spesialisert tjeneste vil ha den største prislappen for arbeid, men garanti er mulig hvis noe er g alt. I tillegg er det mest kvalifiserte arbeidet mulig der. En privat tjeneste er vanligvis mye billigere, men ingen garanti. I begge tilfeller vil det være greit å vite om det er en spesialist som lager lydisolering av høy kvalitet. Ideelt sett ville det vært fint å kjøre en tidligere laget annen bil for vurdering.

Gjør-det-selv lydisolering

Så, det eneste alternativet som gjenstår er å lage alt ditt egethender. Er det mulig? Faktisk er alt mulig. Men hvis det ikke er erfaring med en skrutrekker og skiftenøkler, vil ikke dette alternativet fungere. For enhver mann er lydisolasjonen til en VAZ-2107-bil en ganske gjennomførbar jobb. Hele kompleksiteten i prosedyren ligger ikke i selve prosessen, men i demontering og montering av innsiden av bilen. Tross alt må du komme til din opprinnelige lydisolering, og helst til jern.

lydisolerende vaz 2107
lydisolerende vaz 2107

Det er flere positive trekk ved gjør-det-selv-arbeid:

  • erfaringen du får kommer ingen vei, og du trenger ikke å betale for den;
  • en god mulighet til å bli nærmere kjent med VAZ-2107;
  • ingen tidsbegrensning - du kan jobbe sakte og forsiktig;
  • materiell besparelse;
  • som et resultat kan du få en komfortabel VAZ-2107, hvis lydisolasjon er på riktig nivå, en god del.

Funksjoner ved lydisoleringsprosessen

For å produsere høykvalitets lydisolasjon, bør du først og fremst forstå hvor støyen kommer fra, hvor den er mer og hva dens natur er. Det er kjent at hovedlyden kommer fra en kjørende motor og eksosanlegg. Derav konklusjonen: det er nødvendig å isolere gulvet og det fremre motorskottet så mye som mulig.

Støy som kan nå fra gaten elimineres ved å lydisolere dører og tak. Glem heller ikke bagasjerommet. Støyen fra bagasjerommet kan være veldig plagsomt. Som et resultat viser det seg at det er best å lydisolere hele interiøret fullstendig. Denne prosessen kalles også fullstendig lydisolering. Mens delvisangi lydisolering av en del av hytta, for eksempel bare gulvet.

For å forstå prosessene er det lettest å henvende seg til fysikk. Tross alt har både lyd og vibrasjon en slik parameter som frekvensen av vibrasjoner. Og hvis vibrasjonen vanligvis er lavfrekvent, er lyden omvendt. Derfor er det vanskeligere å isolere og absorbere. Dette antyder allerede viktigheten av tykkelsen på lydisoleringsmaterialene.

Første skritt

Gjør-det-selv lydisolering VAZ-2107 er en interessant og spennende prosess for de som liker å fikle med bilen sin. Hvis arbeidet skal gjøres for første gang, er det nødvendig å forberede seg på det. Det enkleste alternativet er å lære av en mester som har vært involvert i slike arrangementer i lang tid.

Informasjon finnes også i den trykte tekniske dokumentasjonen og i elektronisk form. Etter å ha forberedt deg grundig, kan du gå for det valgte materialet og forberede verktøy. Noen ganger er det nødvendig med en bygningshårføner for å fremskynde prosessen. Med dens hjelp varmes det lydisolerende materialet opp og blir mer plastisk. Dette lar deg presse den så tett som mulig til metallbasen. En hard vals vil være veldig nyttig for å glatte belegg.

Materialer brukt

Fabrikklydisolering VAZ-2107 består av to lag: antivibrasjon og faktisk lydisolering, ofte av enkleste kvalitet. For arbeid av god kvalitet kan disse materialene erstattes med forbedrede. Det er også mulig, i tillegg til disse to lagene, å legge til lydisolering og anti-krekk.

Det aller første laget beskytter hytta mot vibrasjoner. Årsaken til dem kan være annerledes, men som oftest er det detvibrasjon av motoren overført gjennom støttene til kroppen, samt vibrasjonen av girkassen. Jo dårligere putene til kraftenheten og girkassen fungerer, jo mer merkbar vil det merkes. Vibrasjonsbeskyttelsesmateriale består oftest av to lag: en mastikkbase og folie. Blant de ferdige alternativene er "Vibroplast" og "Bimast".

gulv lydisolering vaz 2107
gulv lydisolering vaz 2107

Når det gjelder lydisolasjon spesifikt, er det kjent i bilbutikker som "Shumka". Fysisk sett er det et porøst materiale som polyuretanskum eller tykk filt.

Som et lydisolerende lag som er nødvendig for å reflektere lyd, brukes et materiale som ser ut som vibrasjonsisolering. Men egenskapene er forskjellige. Splen kan brukes som kjente merkevarer. I tillegg til lydisolering har dette materialet høye varmeisolasjonsegenskaper.

Moderne Shumkov er veldig komfortable med sitt klebelag. Takket være ham er installasjonen av belegg rask og av høy kvalitet. Mange lydisolerende materialer brukes universelt - både for biler og til veggene i et bolighus.

Førsteforsvar - dører

Til tross for at den mest ubehagelige lyden kommer inn i kupeen gjennom motorskottet og gjennom gulvet, er det best å starte arbeidet fra dørene. Det er mye enklere enn å ta interiøret fra hverandre. Det vil ta kortere tid, og du vil få mye erfaring. De neste trinnene vil derfor gå både raskere og bedre.

støyisolering av dører vaz 2107
støyisolering av dører vaz 2107

Start først og fremst er å fjerne huden. Kommer tiljernbase, foreta en visuell inspeksjon for korrosjon. Hvis det er en, rengjøres den og behandles med rustomformer og antikorrosjonsmiddel. Sørg for å gi tid til tørking. Først etter det, ved hjelp av en hårføner, varmes vibroplasten opp og presses mot overflaten med en rulle. Det neste laget er limt lydisolerende dører VAZ-2107. Og til slutt, hvis det er et ønske - et lag med lydisolering.

Boldører inneholder mye bevegelige elementer som kan forårsake knirking. Derfor er bruk av slike anti-knirkematerialer som madeleine eller bitoplast relevant her. Den første har en liten tykkelse på ca. 2 mm, og den andre ligner litt på tynt skum impregnert med en spesiell sammensetning.

Funksjoner ved støyisolering av dører

Av de viktige funksjonene bør det bemerkes:

1. Det er tilstrekkelig å dekke bare halvparten av området på den beskyttede overflaten med vibrasjonsisolasjonsmateriale. Det er eksperimentelt fastslått at vibrasjoner er like godt dempet fra halve området.

2. Det lydisolerende belegget vil fungere jo bedre, jo tykkere laget er.

3. Når du bygger opp lag med lydisolasjon, ikke glem å øke vekten på døren for ikke å endre hengslene senere.

Lydisolering av motorrom

Motorromsskottet har en veldig liten overflate. Men tiden det tar å dekke det er vanligvis lengst. Og dette skyldes selvfølgelig hvor mye demonteringsarbeid som må gjøres til ønsket overflate vises.

gjør-det-selv lydisolerende vaz 2107
gjør-det-selv lydisolerende vaz 2107

Du finner en god veiledning for fjerning av instrumentpanel i ressurser for reparasjon og utskifting. Etter bruk av arbeid, tålmodighet og tid, vil partisjonen til motorrommet vises for å utføre lydisoleringsarbeid på den. Prosedyren og prosedyren for liming av materialer ligner på lydisolerende dører. Fordelen med skilleveggen er at det ikke er noen vektgrense for den, og derfor antall lag. Det er viktig å huske at lagene med støy og lydisolering må limes uten hull, i motsetning til vibroplast. Lyd har høyere frekvens enn vibrasjon, så et lite hull vil være nok til å trenge gjennom hytta.

Beskyttelse av gulv og skjerm

VAZ-2107 gulvlydisolering skjer i samsvar med den generelle algoritmen utarbeidet på dørpanelene:

  • gi tilgang til overflaten ved å fjerne alle forstyrrende elementer;
  • fjern fabrikkdeksler;
  • behandle bunnen med antikorrosivt middel;
  • legg et lag med vibrasjonsisolering;
  • legg et eller flere lag med støydemper;
  • fix lydisolasjonslag;
  • monter alt i omvendt rekkefølge.
lydisolerende bil vaz 2107
lydisolerende bil vaz 2107

På dette stadiet er det praktisk t alt ingen problemer, det er ingen slike arbeider som å fjerne panelet. Det vanskeligste er å fjerne setene - vekten deres er den tyngste i kabinen. Igjen, avhengig av hva du skal sammenligne. Av nyansene skal det bemerkes at VAZ-2107, hvis lydisolering ble utført så mye som mulig, vil være begrenset under pedalene. Under dem må du lage en utskjæring for komfortabel kjøring.

Taklydisolering

Ved første øyekast kan lydisolering av et biltak virke som den enkleste tingen å gjøre. Her er det tross alt ingen hengslede elementer, som på gulvet, og det er ingen problemer med å fjerne dashbordet, som foran. Den glatte overflaten på taket er villedende. Faktisk er det mange nyanser for forsiktig fjerning av innfødt møbeltrekk og belegg.

Når det nakne jernet er eksponert, vil en veletablert prosedyre for overflatebehandling og påføring av beskyttende belegg ikke være vanskelig. Som et resultat vil en virkelig komfortabel VAZ-2107, hvis lydisolasjon er laget for hånd, gi mange hyggelige opplevelser. Med beskyttelse av taket bør ikke være "grusomt." Ingen støy i regnet er bra, men lagene med lydisolering øker vekten på bilen, noe som forskyver tyngdepunktet.

Høyt bagasjerom VAZ-2107

Bagasjerommet på bilen må også dekkes med lydisolerende materialer. Hvis du lager beskyttelse, så gjør det maksim alt. I tillegg er det i bagasjerommet det oftest transporteres en rekke smågods, som spesifikt lager støy ved flytting.

bagasjerom lydisolerende vaz 2107
bagasjerom lydisolerende vaz 2107

VAZ-2107 lydisolering av stammen - prosedyren er ganske enkel. Det er nok lettere bare å behandle panseret. Men det er mye arbeid her også. Det er få jevne overflater, som på et tak, så du må fortsatt prøve.

Lydisolering av hette

God lydisolering av VAZ-2107 panser er en ganske enkel sak. Det er nok rester av vibroplast og et lite kutt av "Shumka". Disse arbeidene gjøres best helt på slutten hellergjør det aller første for å "stoppe" hender.

Hvis det er naturlig lydisolering på panseret på bilen, bør den stå igjen. I mangel av det kan du bruke det tykkeste lydisoleringsmaterialet. Men vibrasjonsisolering bør brukes til et minimum, som betyr ikke mer enn 50 % av overflaten. På grunn av sin egen vekt kan vibroplast vekte lokket betydelig.

Konklusjon

Gjør-det-selv lydisolering VAZ-2107 er en interessant og spennende prosess. Resultatene av arbeidet, i nærvær av materialer av høy kvalitet og overholdelse av teknologi, er ganske enkelt imponerende. Selvfølgelig er det usannsynlig at det vil være mulig å nå komforthøydene til dyre utenlandske biler, men hørbarheten inne i kabinen vil bli nær ideell. Du kan glemme det meste av ekstern støy og nyte den nye lyden fra det gamle høyttalersystemet.

Anbefalt: