Fuel rail: designfunksjoner og applikasjoner

Innholdsfortegnelse:

Fuel rail: designfunksjoner og applikasjoner
Fuel rail: designfunksjoner og applikasjoner
Anonim

Med fremkomsten av forbrenningsmotorer og forbedringen av deres design, har behovet for sentralisert og kontrollert drivstoffinnsprøytning i forbrenningskamrene blitt akutt. Ulike produsenter av bilutstyr har kommet til nesten samme design når det gjelder betydning, noe som gjør at drivstoff kan tilføres forbrenningskammeret. En spesiell enhet k alt en drivstoffskinne ble utviklet. Ved hjelp av denne enheten fikk bilutstyr en stabil tilførsel av drivstoff til sylinderen.

Fuel rail

Drivstoffskinnen er et viktig element i drivstoffsystemet til biler, uten hvilken normal drift av en forbrenningsmotor med distribuert innsprøytning er umulig. Drivstoffskinnen er et hult rør lukket i begge ender. Hull med kraner går langs hele rørets lengde, som rør med dyser i endene er festet til. Skinnen migrerte til bensinmotoren fra dieselenheten.

fuel rail hva er det
fuel rail hva er det

Noen ganger er selve injektorene strukturelt festet direkte til skinnen, noe som forenkler utformingen av drivstoffsystemet. Opprinnelig ble stativet bare brukt i motorer basert på diesel; i en tid med forgassede bensinmotorer ble det ikke brukt. Og først med bruken av forbrenningsmotorer på bensin og en injektor, har drivstoffskinnen funnet bred anvendelse.

Beskrivelse av arbeidet

Under motorstart leverer ladepumpen bensin til drivstoffledningen. Drivstoff har en tendens til den fjerneste veggen av røret, og kommer inn i drivstoffskinnen. Samtidig oppnås det nødvendige trykket i systemet for normal drift av motoren. Noen ganger er drivstoffforsyningssystemet utstyrt med oppvarming fra varmen fra en motor som går. Oppvarmet drivstoff forbedrer ytelsen og øker forstøvningen når det kommer inn i forbrenningskammeret.

drivstoffskinne med injektorer
drivstoffskinne med injektorer

Ved service på drivstoffskinnen, følg reglene for teknisk drift for å unngå feil. Ved demontering må man passe på at koblingene og dysedysene ikke skades. Ikke la skitt komme inn i åpne kanaler og hull, dette vil forstyrre den normale driften av drivstoffsystemet, derfor, når du arbeider med en drivstoffskinne, lukk hullene med plugger. Før demontering rengjøres skinnen med en spesiell renseflaske.

Det er forbudt å plassere skinnen iløsemidler - dette vil føre til svikt i gummipakningene mellom dysene og skinnen, så bruksanvisningen anbefaler at du bytter pakninger ved demontering, selv om de visuelt er i god stand.

Designfunksjon

I bilteknologi på motoren er skinnen installert på inntaksmanifolden. Husk at i tillegg til utløpene til injektorene, har skinnen et hull som det er installert et beslag på for å feste en trykkmåler - det hjelper til med å kontrollere trykket i drivstoffskinnen. For å forhindre at rusk kommer inn (forutsatt at det ikke er noen trykkmåler), er hullet blokkert med en gjenget plugg. Munnstykket har en drivstoffskinneventil som hindrer drivstoff i å renne ut unødvendig.

drivstoffskinneapplikasjon
drivstoffskinneapplikasjon

Materialet i røret er stål, som ikke har sømmer, noe som gjør at det tåler høyt trykk i drivstoffsystemet.

Application

Som beskrevet ovenfor er drivstoffskinnen designet for rettidig og normal drivstoffinnsprøytning i forbrenningskammeret. Drivstoff tilføres ved en viss temperatur og under nødvendig trykk. Alt dette kan justeres og kontrolleres ved hjelp av spesielle enheter plassert på skinnen og i den - de vil sikre riktig og stabil drift av forbrenningsmotoren.

Anbefalt: