Hvilket vinterdekk er bedre: pigg eller borrelås?

Hvilket vinterdekk er bedre: pigg eller borrelås?
Hvilket vinterdekk er bedre: pigg eller borrelås?
Anonim

Som de sier: klargjør en slede om sommeren og en vogn om vinteren. Denne folkevisdommen er helt i tråd med dagens realiteter når det gjelder å klargjøre en bil for drift i den vanskeligste perioden - vinteren.

hvilke vinterdekk er bedre
hvilke vinterdekk er bedre

Det er bedre å kjøpe vinterdekk om sommeren, når prisene på det ennå ikke er på grunn av sesongmessige økninger. Så hva er det beste vinterdekket?

Så snart bileiere har et valg, dukker dette spørsmålet opp hver gang. Selv om det fortsatt er en liten andel hensynsløse sjåfører som ikke bytter dekk avhengig av sesong og fortsetter å kjøre på sommerdekk om vinteren, uten særlig oppmerksomhet til spørsmålet: hvilke vinterdekk er bedre. Allerede ved lave negative temperaturer er imidlertid bremselengden til en bil på sommerhjul mange ganger større enn for en tilsvarende, men med vinterdekk. Dette har blitt bevist av en rekke kollisjonstester. Du kan ikke spare på din egen sikkerhet, så vel som på andres liv og helse.

Vinterdekk er av to typer: piggfrie og piggfrie.

hvilke vinterdekk er bedre pigg eller borrelås
hvilke vinterdekk er bedre pigg eller borrelås

Så hvilke vinterdekk er bedre:pigg eller borrelås, altså ikke pigg?

Driftstester ble utført av gummiprodusenter. Ved temperaturer under minus 20 grader, merkelig nok, viste piggfrie dekk kortere bremselengde. Det er bare det at ved så lave temperaturer rakk piggene rett og slett ikke å bryte gjennom isen og ta tak. Ved temperaturer fra minus 10 til minus 15 var imidlertid egenskapene til begge dekktypene omtrent like. Vel, ved lufttemperaturer nær null, definitivt, vant piggdekk. Siden ved slike temperaturer gled borrelåsen ganske enkelt på den smeltede isen og snøen, og piggene bet seg forsiktig inn i isen og bremset veldig godt.

Ved å vite hvilke konstante vintertemperaturer som er i din region, kan vi allerede konkludere: hvilken gummi er bedre - borrelås eller pigger, bare for deg.

I tillegg er ytelsen til vinterdekk sterkt påvirket av kvaliteten på selve gummien og selvfølgelig slitebanemønsteret. Det er to av dem: skandinaviske (eller finske) og europeiske.

Europeisk mønster på vinterdekk er designet for bruk på europeiske vinterveier med sjeldent snødekke, ved temperaturer rundt null. Derfor er slik gummi egnet for bruk i de sørlige delene av landet vårt, men ikke i dens midtre og sentrale deler

Den skandinaviske slitebanen ble utviklet spesielt for nord-europeiske land og tar hensyn til særegenhetene ved drift ved lave vintertemperaturer og tunge snødekke- og isdannelsesforhold.

Hvilke vinterdekk er bedre – det er fortsatt ganske vanskelig å bestemme seg. Piggdekkganske støyende i drift. I tillegg, når du kjører i en stor by, hvor veiene hele tiden rengjøres og behandles med anti-isingsmidler, er asf alten nesten alltid ren om vinteren. Og når du kjører på asf alt på piggdekk, tapes pigger, gummien forringes.

I tillegg, på asf alt, er stopplengden for piggdekk betydelig lengre enn for piggfrie vinterdekk.

vinterdekk
vinterdekk

Men hvis du kjører utenfor byen eller i et område hvor det ligger snø på veiene om vinteren, er det likevel bedre å foretrekke piggdekk, som ved gjennomsnittlige russiske vintertemperaturer på snø og is oppfører seg sikrere og mer håndterlig enn borrelås.

Finn ut hvilke temperaturer som er i området ditt om vinteren, hva er kvaliteten på snørydding, hvor ofte du vil gå til forstadsområder på veier eller terreng, og bestem deretter hvilke vinterdekk som er best for bilen din.

Anbefalt: