Hvor mye maling trenger du for å lakke en bil? Valg av maling, malingsteknologi

Innholdsfortegnelse:

Hvor mye maling trenger du for å lakke en bil? Valg av maling, malingsteknologi
Hvor mye maling trenger du for å lakke en bil? Valg av maling, malingsteknologi
Anonim

For å beregne hvor mye maling som trengs for å male en bil, bør man ta hensyn til de fysiske egenskapene til fargeløsningen (temperatur, viskositet, lagdeling), samt tilstanden til den m alte overflaten. For å oppnå lavest lakkforbruk og høy kvalitet på utført arbeid bør bildeler pusses forsiktig. Når du maler kjøretøy laget av fint porøse materialer, kan du oppnå et minimumsforbruk av fargestoffer.

Krosserilakkering

Billakkering
Billakkering

Du kan oppnå høye besparelser ved å velge farger som ligner på fargen på bilen før den ble omlakkert. En fullstendig omlakkering av en bil vil kreve flere strøk med maling enn et enkelt fargeskifte. Hvis du ønsker å gjenopprette fargen på kun den skadede delen, vil det være mye billigere enn en fullstendig omlakkering av bilen.

Også verdt å huske: hvor mye maling du trenger for å lakke en bil avhenger av arbeidsmetoden og merket på sprøytepistolen som brukes. Verdt å være oppmerksomat en del av malingen forblir på veggene til sprøytepistoltanken. Alkyd emalje tar vanligvis 35-55% mer enn akryl billakk på samme overflate. Mengden lakk som brukes avhenger av størrelsen på bilen. Et helkroppsmaling tar fra 2,5 til 3 liter væske.

Hovedparameteren for billakkforbruk er viskositet. En feil fortynnet sammensetning vil ikke bare øke forbruket av maling, men kan til og med ødelegge det. For flytende maling vil ikke sette seg godt og spre seg i dråper over kroppen, og tykk maling vil gi en appelsinskalleffekt på metalldeler. I begge tilfeller må du pusse og male på nytt. Spesielt for å unngå slike feil er det et verktøy - et viskosimeter. Hvis denne enheten ikke er tilgjengelig, kan du bruke den merkede beholderen og linjalen.

Viskosimeterets virkemåte er basert på å bestemme ønsket viskositet etter den tiden væsken helles i karet gjennom et spesielt hull (det er praktisk å vurdere tiden med en stoppeklokke). Et annet alternativ er å helle maling i beholderen og måle den nøyaktige mengden væske fylt med en linjal, slik at vi kan finne ut den nødvendige mengden løsemiddel. For å finne ut den nøyaktige andelen, må du se på malingsboksen, forholdet mellom maling og tynner er angitt i påføringsmetoden.

Hvor mye koster det å lakke en bil

bokser med maling
bokser med maling

Temperaturen i rommet og malingen påvirker det endelige resultatet. Hvis temperaturen i malerrommet er lav, kan det etter tørking på maskinkroppen væredet er rifter fra den herdede malingen.

En løsning med for mye emalje vil være veldig tynn. Herderen tillates brukt ved en temperatur på 20 - 23 °C.

Som tidligere nevnt, for å lakke en vanlig bil, må du i gjennomsnitt bruke 2,5 - 3 liter lakk. Jo større bilen er, desto større er forbruket, så en nøyaktig beregning av mengden produkt må gjøres per 1 kvadratmeter av kjøretøyet. Hvis du ikke vet hvor mye maling du trenger for å lakke en bil, bør du regne ut med formelen N=¼/1 m2.

Hvor:

  • N - mengden maling som trengs i liter;
  • 1/4 er den nødvendige mengden (fra en liter) ved 1 m2;
  • 1 m2 - karosseri skal lakkeres.

Lakkforbruk ved lakkering av bil: panser - 0,5 l, støtfangere - 0,25-0,30 l, tak - 0,4 l, bagasjerom - 0,3-0,4 l, radiatorgrill - 0,1 l, bak- og frontskjermer - 0,5 l, terskler - 0,15 l, bildører - 0,3 l.

Spraymaling

Malingsbokser
Malingsbokser

Ved omlakkering av deler fra en farge til en annen, øker forbruket av malingsmaterialer med 0,5 ganger sammenlignet med vanlig forbruk.

Det finnes også malings- og lakkløsninger i aerosolbokser, i en slik beholder trenger du ikke velge andel, siden den allerede er klar. Det er imidlertid verdt å merke seg at overflaten som skal males må slipes med høy kvalitet, og også dekkes med en spesiell primerløsning, ikke i noe tilfelle med betongkontakt! Hamfor store sandpartikler, og etter maling vil de være synlige.

En typisk boks med maling inneholder fra 0,2 liter væske. På en godt grunnet overflate bør en boks være nok til 0,25 - 0,50 m2, mengden overflate som skal males avhenger av metallets porøsitet og farge. For å male 1 m2 i en farge som ligner den forrige, trenger det 2 bokser med maling. Ved omlakkering av kroppsfargen vil minimum 4 bokser per 1 m2 forsvinne2. Fra prisen på lakk for hele karosseriet til en bil finner vi ut hvor mye det koster å lakke en bil.

Forbereder kroppen for maling

Kroppsforberedelse for maling
Kroppsforberedelse for maling

Før du starter alt arbeid, er det verdt å vaske bilen, og ikke bare helle vann på den, men vask den med vaskemidler, dette vil bidra til å fjerne spor av smuss og fett fra overflaten. Neste del blir demontering av alle plastdeler på karosseriet til bilen, samt frontlykter og optikk.

Deretter må du gjøre følgende:

  • vi renser alle ujevnheter og ujevnheter på kroppen;
  • vi bygger opp til fabrikkstørrelse bulker og jettegryter med bilspartel;
  • vri alle detaljene slik at de er i den posisjonen de var i da de kjøpte en bil.

Les mer om fuging av skadet lakk

Kroppsforberedelse for maling
Kroppsforberedelse for maling

Før fuging må du plassere bilen under lyset og inspisere kroppsdelene. Merk alle riper, sprekker og jettegryter med en tusj.

Nå som vi har installert alle ujevnheter som er på karosseriet,vi tar sandpapir 60-100 og en meisel 5 mm. Vi gnir forsiktig defekten ned til metallet. Vi prøver å ikke øke arealet av den gnidde overflaten, jo mindre den er, jo lettere blir det å fikse den og bringe den til en vanlig farge. Periferisonen mellom hele delen av bilen og defekten skal være usynlig, uten riper, bølger og delamineringer. Hvor mye maling som trengs for å male en bil avhenger av kvaliteten på den preparerte overflaten.

Før lakkering er det nødvendig å rengjøre, tørke av alt støv både fra bilen og under den, ellers vil støvet legge seg ved påføring av lakkløsningen.

Å bli kvitt defekter med autofyll

Et eksempel på bruk av autofyll
Et eksempel på bruk av autofyll

Etter å ha strippet bilen, kan du begynne å legge på sparkellaget. For maskinen er det best å bruke syntetiske og polyesterblandinger. Spatelen anbefales å brukes med et gummiblad - dette vil forhindre oppkomsten av nye riper under drift. Spesielt store bulker bør dekkes med sluttsparkel, de er enkle å jobbe med og de stivner raskt.

Etter at hele sparkelområdet er herdet, går vi videre til fuging. Kitt skal gnis med grovt sandpapir 120-600. Når overflaten har et vakkert glatt utseende, må den tørkes av, deretter kan en grunning påføres for å male karosseriet ytterligere.

Anbefalt: