Polering av karosseri: metoder, verktøy og anbefalinger
Polering av karosseri: metoder, verktøy og anbefalinger
Anonim

Under drift forringes bilens lakk. Det er ganske mange årsaker til dette - både eksterne faktorer (regn, snø, frost og skitt) og mekaniske skader (riper, fliser, slitasje). Det er helt umulig å unngå forringelse av lakk og maling. Men du kan polere karosseriet, noe som vil bidra til å gjøre fargen som en ny bil. Mange tror at poleringsprosessen er ekstremt komplisert, og det er nødvendig å gi bilen til spesialister, men dette er slett ikke tilfelle.

kroppspolering
kroppspolering

Generell poleringsinformasjon

Polering er fjerning av sprekker, riper, ujevn farge og andre feil i lakken. Selve begrepet betyr "å gjøre glatt". Faktisk, fra matt maling, som har blitt slik i løpet av årene med drift, kan den enkelt gjøres blank. Skal du for eksempel selge bilen din, anbefales det å polere den før du selger den. Dette vil øke kostnadene for bilen betydelig. Tross alt er kjøperens mening dannet av utseende. Derfor, hvis det utføres høykvalitets kroppspolering, vil det mest sannsynlig være mulig å få et bedre tilbud.

Ja, og generelt sett bestemmer utseendet mye. Men det er ikke bare skjønnhet. En annen oppgave med polering er å beskytte lakken mot effekten av aggressive stoffer på bilens karosseri. Fuktighet og s alter trenger dypt inn i lakken gjennom mikrosprekker og når metallet, hvoretter korrosjonsprosessen starter, som gradvis ødelegger både lakken og bilen som helhet.

Hovedtyper av polering

Før du går direkte til arbeidet, må du forstå litt om typene polering. Foreløpig er de vanligvis delt inn i to store grupper:

  • Beskyttende polering - påføring av voks, keramiske eller syntetiske forbindelser på lakken som beskytter bilen mot ultrafiolett stråling, etc. Flott alternativ for en nylakkert bil med god lakk.
  • Abrasiv polering - sliping av overflaten med en pasta, som inneholder slipende partikler. Metoden lar deg fjerne riper, fliser og andre defekter fra overflaten av lakken. Slipemidlet kan være fint, middels eller grovt. Jo dårligere tilstanden til kroppen er, desto større er andelen av slipende partikler. Etter det er det ønskelig å utføre beskyttelsespolering, som vil gjøre det mulig å sikre lakken i lang tid.
vask før polering
vask før polering

Når bør du vurdere å polere?

Uavhengig av bilklasse ogalderen på lakken, er det nødvendig å utføre beskyttende polering av bilens karosseri. Når det gjelder slipende behandling, er det første trinnet å vurdere den nåværende tilstanden. Hvis lakken har følgende feil, er det nødvendig å utføre polering:

  1. Maling falmer fra eksponering for ultrafiolett lys. LPC mister metning og har en annen nyanse, da den brenner ut ujevnt.
  2. Beleggsfeil fra tjære, vinterkjemikalier, s alt eller til og med fugleskitt.
  3. Mekanisk skade på lakken på grunn av sand som kommer på kroppen, gnagsår fra greiner og mye mer.

Avhengig av antall forskjellige feil og alvorlighetsgraden av dommen. Hvis utseendet til bilen etter vask ikke har blitt bedre, er det verdt å vurdere. Vel, hvordan ser kroppspoleringsprosessen ut, vil vi vurdere i denne artikkelen.

tørk overflaten grundig
tørk overflaten grundig

Viktig i korte trekk

Det er noen enkle regler for nybegynnere. Først, ikke vær redd for å polere karosseriet. Hvis du bruker de riktige materialene, vil det ikke skje noe g alt. For det andre vil det ikke være mulig å fullføre arbeidet med maskinen. Det er mange områder på bilen som krever manuell polering. Det tar betydelig mer tid, men det er verdt det.

Det anbefales å bruke materialer og poleringsmidler av høy kvalitet. Dette vil gi deg gode resultater. Det anbefales å bruke ulike typer svamper og slipeskiver, som festes til kvernen ved hjelp av et underlag. Du kan ogsåpåfør og sandpapir av nødvendig korning. Beskyttelseslaget påføres best for hånd.

Beskyttende polering av karosseri

Når det gjelder denne typen dekning, er det en rekke visse nyanser. Den viktigste er valg av materialer avhengig av sesong. Faktum er at voksbaserte pastaer ikke anbefales for bruk om vinteren. Dette skyldes det faktum at de ikke vil gi glans, men snarere det motsatte. Men om sommeren gir voks bare flott glans og får bilen til å se elegant ut.

lim inn søknaden
lim inn søknaden

Et annet viktig poeng når du utfører beskyttende polering av kroppen, er fraværet av støv i rommet. Det trenger neppe sies en gang til at bilen skal være ren og tørr, samt fettfri. Når du utfører arbeid med en maskin, kan du enkelt etterlate spor av grovt støv. Derfor bør fiber anses som mer å foretrekke. Du bør hele tiden overvåke prosessen. På slutten av arbeidet er det ønskelig å la polishen trekke inn og tørke godt. Den anbef alte tiden er angitt i instruksjonene for limingen.

Materialer som trengs for å fullføre arbeidet

Det første settet avhenger i stor grad av hva slags polering som skal gjøres. Hvis vi snakker om beskyttende, som er mye enklere i sin teknologi, så må du få følgende: en god bilsjampo, løsemiddel (anti-silikon), mikrofiber, poleringsmiddel (pasta eller væske), maskeringstape for å beskytte plast og gummilister fra kjemikalier. Du kan også bruke en kvern hvis du har tilgang til den.

beskyttende polering
beskyttende polering

Når det gjelder slipende polering av kroppen, så er settet med verktøy mye større. Du må ta med vaskemiddel og vannspray, du kan ikke klare deg uten poleringspasta og sandpapir. Det er lurt å ha med seg et sett med slipeskiver av ulike kornstørrelser. Settet inneholder også slike verktøy og mekanismer som anti-silikon, anti-tjære, mikrofiber og en kvern. Vel, da kan du gå direkte til arbeidet.

Gjør-det-selv bilkarosseripolering: hovedtrinnene

Første trinn er å vaske og tørke bilen grundig. Deretter behandles den med avfettingsmiddel. Samtidig er det verdt å være oppmerksom på det faktum at det ikke er gjenstridige flekker av smuss fra harpiks eller insekter på kroppen. For fjerning brukes antitjære, antisilikon og andre lignende løsemidler. Etter det går vi videre til en detaljert inspeksjon av kroppen og vurderer skaden. Basert på dataene som er innhentet, er utvalg av materialer og dybden på neglelakkfjerning valgt.

fjerning av pastarester etter polering
fjerning av pastarester etter polering

På neste trinn begynner vi å polere karosseriet fra riper (om nødvendig). Det anbefales å utføre arbeid fra taket og gradvis gå ned. Selv om alle bestemmer selv om de skal pusse panseret eller annen del i en eller annen rekkefølge. For sliping må du bruke 09374 3M pasta, som tilsvarer P2000 / P3000 sandpapir. På slutten av arbeidet anbefales det å ta en polering uten slipemiddel og behandle kroppen med den. Skumgummi er best for å gjøre jobben.eller annet mykt materiale. Når det gjelder valget av produsent av pastaen, avhenger alt av deg og størrelsen på budsjettet, men i alle fall vil polering av bilens karosseri med egne hender gi et godt resultat.

Øv, og bare øv

Uansett hvor mange videoer du ser og informasjon du leser, må du øve. Dette gjelder spesielt i tilfeller der det er planlagt å bruke et høyhastighetsverktøy til arbeid. Faktum er at du må føle hvordan den eller den poleringsmaskinen med pasta fungerer og hvilken hastighet som er grensen for den. Generelt er det mange nyanser her, så du må først finne et produkt du trygt kan trene på.

Hvis dyppolering av kroppen utføres med slipepasta, må den med jevne mellomrom ristes til en homogen sammensetning. Ellers vil alle faste partikler sette seg og resultatet blir dårligere. Ved første polering er det viktig å forstå doseringen av pastaen. Hvis du jobber manuelt, påfør den på skumgummien, og hvis du har et verktøy, er det bedre å peke det på bilkroppen. Det er viktig å forhindre at pastaen tørker ut og overopphetes overflaten. Noen ganger er derfor poleringsputen litt fuktet med vann, men ikke for mye.

poleringsmaterialer
poleringsmaterialer

Sumarize

Abrasiv polering av bilkarosseriet vil forbedre den eksisterende kvaliteten på lakken betydelig. Men det er ingen grunn til å skynde seg i denne saken. Først bør du gjøre deg kjent med teorien, og deretter kjøpe nødvendig materiale for å fullføre arbeidet. Det er verdt å huske at limentørker ganske raskt. Derfor er det for første gang bedre å ta en liten sektor for arbeid, for eksempel 50x50 cm. Så går vi videre til neste seksjon, og så videre.

Et annet viktig poeng er jevn fjerning av emaljelaget. For eksempel har ett område en alvorlig dyp defekt, for fjerning av det er det nødvendig å bruke et hardere hjul. I dette tilfellet er det bedre å ikke fange et stort område, da du kan lage en stor skallet lapp. Det er tilrådelig å behandle bare rett sted og gå videre. Slipende polering av et karosseri vil kreve mye tid og lyst. Vanligvis er det ikke mulig å klare seg på en dag, spesielt hvis arbeidet gjøres for første gang. Men det er ikke noe forferdelig i dette, du kan fortsette neste dag. Det viktigste er å tilnærme oppgaven på en ansvarlig måte.

Anbefalt: