Polering av bilglass: fordeler, verktøy og prosess

Innholdsfortegnelse:

Polering av bilglass: fordeler, verktøy og prosess
Polering av bilglass: fordeler, verktøy og prosess
Anonim

Polering av bilglass kreves av mange biler. Over tid mister briller sin gjennomsiktighet, et stort antall flekker og riper vises på dem. Dette ødelegger eksteriøret på bilen og forverrer sikten på veien. To metoder kan brukes for å rette opp denne situasjonen. Den første er en erstatning for nytt glass, den andre er mer økonomisk og rasjonell og involverer polering.

Varianter av polering

Polering av bilglass kan gjøres på to måter:

  1. Sliping. Dette er en aggressiv metode som er ganske vanskelig å utføre hjemme. Det er ikke egnet for alle typer glass. Tykkelsen på lerretet er viktig her, siden et stort lag fjernes under sliping, så hvis det er tynt, så sprekker glasset rett og slett.
  2. Polering. Det utføres ved hjelp av spesialverktøy. Prosedyren er enkel og rask og gjør ingen skade sammenlignet med den første metoden. Polering kan også gjøres på egen hånd.

Derfor er det best å velge det andre alternativet.

glasspoleringsprosess
glasspoleringsprosess

Fordelene med bilglasspolering

Snø, regn, vindusviskere og kjemikalier forårsaker mindre mekanisk skade. Polering av bilglass vil ta flere timer og kan løse en rekke problemer samtidig:

  • fjern dis, gjør overflaten skinnende;
  • fjern riper og plakett;
  • gjenoppretting av gjennomsiktighet;
  • fjern spor etter glasskutting.

Poleringsprodukter

Glasspoleringsmaterialer er klassifisert i typer, som er forskjellige i effekt:

  • renseleire;
  • slipende diamantpasta;
  • poleringsbeskyttelsespasta.

Det mest effektive verktøyet er poleringspasta for bilglass med fine diamantkorn. Den er laget med forskjellige kornstørrelser, og den består av diamantpulver med bindemidler. Pastaen påføres med en filtsirkel og filt på overflaten. Den kommer i myk og hard.

Glasspoleringsprodukter
Glasspoleringsprodukter

Poleringsbeskyttelsespasta inneholder ikke slipemidler. Den påføres frontruten og tåler opptil 6 overflatevask. Pastaen beskytter flyet etter polering mot negative påvirkninger, da den lager en tynn film som dannes ved hjelp av polymere stoffer.

Renseleire selges i barer. De kuttes i to og eltes til en tilstandmyk plasticine. Dette verktøyet brukes som følger - glasset til bilen helles med et skyveverktøy, og leiren gjør sirkulære bevegelser. Til slutt fjernes restene med en serviett.

Selvpolering

For å polere bilglass med egne hender må du ha følgende materialer:

  • bor eller maskin med mykt slipetilbehør;
  • konstruksjonstape;
  • poleringsskive;
  • film og servietter;
  • polerer;
  • emulsjoner for rengjøring av glass.
poleringsprosess
poleringsprosess

Alt arbeidet med gjør-det-selv bilglasspolering består i forberedelse, bearbeiding og sluttfasen. De første trinnene er det som gjøres:

  1. Bilvask grundig slik at smuss og støv ikke skader overflaten.
  2. Oppdager skadenivået, dybden av riper og sporer defekter med en markør.
  3. Dekke maskinen med film slik at produktene ikke skader andre områder.
  4. Klipp pent ut stedet på filmen på stedet der poleringen skal utføres.
  5. Fiksering av kantene på filmen med tape.
  6. Fortynn poleringspulver med vann til det er kremaktig.

Deretter begynner prosessen med å bruke maskinen. For å eliminere riper påføres en pasta på overflaten, som gnis. Etter det utføres glassbehandling. Gjør det med jevne bevegelser. Glass tørkes av med et serviett og behandles med en spesiell blanding. Sørg for å visuelt evaluere effektiviteten av arbeidet som utføres. Hvis endefekter forble i form av riper og lokale uklarheter, deretter utføres sliping igjen.

Poleringsprodukter
Poleringsprodukter

Denne prosedyren gir overflaten et helt nytt utseende og perfekt glans. Dette er et flott alternativ til kostbar glasserstatning, og det er grunnen til at mange eiere foretrekker denne restaureringsmetoden. Hvis det av en eller annen grunn ikke er mulig å gjøre arbeidet selv, kan du kontakte spesialiserte tjenester. Slike selskaper har alt som er nødvendig for å utføre arbeidet, så de fullfører dem raskt. Og prisen på bilglasspolering er ganske akseptabel.

Anbefalt: