Hvordan er den fremre opphengsarmen?

Hvordan er den fremre opphengsarmen?
Hvordan er den fremre opphengsarmen?
Anonim

Fjæringsarmen foran er det styrende elementet i understellet til enhver moderne bil. Den gir tilkobling og overføring av alle krefter til kjøretøyets karosseri.

fremre opphengsarm
fremre opphengsarm

Denne delen er en enhet koblet i den ene enden til hjulet, og den andre enden til kroppen. Takket være denne spaken utføres den vertikale bevegelsen av hjulene, samt overføringen av deres krefter til rammen.

For øyeblikket finnes det flere typer slike enheter:

  • Fjæringsarm foran i langsgående retning.
  • Transvers.
  • Diagonal.
  • Rod.
  • Triangular.

Hvor er det installert?

Denne mekanismen er som regel montert på biler med uavhengig fjæring. Faktum er at dette løpesystemet ikke har en slik forbindelse mellom hjulene som det avhengige (hjulene er koblet sammen med en tinnbjelke, derfor beveger de seg autonomt fra hverandre). I vårt tilfelle innebærer suspensjonentilstedeværelsen av forskjellige spaker som forbinder den suspenderte delen av kjøretøyet med hjulene. Dermed er alle elementene sammenkoblet.

utskifting av fremre opphengsarm
utskifting av fremre opphengsarm

Forresten, i den moderne verden nekter flere og flere produsenter å bruke avhengig fjæring, siden den ikke har så høy grad av pålitelighet som den andre. Derfor forble denne teknologien bare hos den innenlandske bilindustrien.

Og tilbake til spakene. Nå har mange designere å gjøre med multi-link-opplegg som gir ideell dekkkinematikk, stabilitet og god kjøretøyhåndtering. Ett hjul kan utstyres med to eller til og med fire spaker. Men jo flere elementer på en disk, desto mer kompleks og kostbar blir designet. Derfor streber bilprodusentene etter å ikke ha mer enn et par slike mekanismer per hjul.

Når trenger en bil bytte av fremre opphengsarm?

Dette elementet kan svikte når som helst, derfor, for å unngå problemer på veien, bør du regelmessig diagnostisere den angitte delen for servicevennlighet. Heldigvis kan du bestemme slitasjen selv. Dessuten vil alt arbeidet ikke ta deg engang fem minutter. For å finne ut om den fremre opphengsarmen fungerer eller ikke, bør du montere armen med et kuleledd slik at sentreringsdelens dor kommer i kontakt med enden av hengselpinnen. Etter det bør du sette installasjonsfingrene inn i de ytre og midtre hullene. Hvis dette gjøres uten anstrengelse, er den fremre opphengsarmen i god stand.tilstand. Hvis fingrene går inn i hullet bare med kraft, er delen deformert og må skiftes ut. Du kan gå den andre veien - å reparere den gamle. I dette tilfellet kjøpes et reparasjonssett med alle nødvendige deler og reparasjonsprosessen utføres.

pris for opphengsarm foran
pris for opphengsarm foran

Hvor mye koster en fremre opphengsarm for en bil?

Prisen på denne enheten avhenger direkte av bilens merke. Så den fremre opphengsarmen til VAZ til den "niende" og "tiende" familien koster omtrent seks hundre rubler. For en importert Renault vil den samme delen koste minst 3000 rubler.

Anbefalt: