Profesjonell bilpolering: verktøy og teknologi

Innholdsfortegnelse:

Profesjonell bilpolering: verktøy og teknologi
Profesjonell bilpolering: verktøy og teknologi
Anonim

Under driften av kjøretøyet dannes det ulike typer riper og fliser på karosseridekselet. Som et resultat mister utseendet til bilen sin appell. Alvorlige skader elimineres ved lakkering, og små defekter kan elimineres ved profesjonell polering av bilens karosseri. Vurder egenskapene til denne prosessen, verktøyene som brukes og muligheten for å utføre prosedyren selv.

Purpose

Profesjonell polering av karosseriet lar deg løse to hovedproblemer:

  1. Fjern mindre lakkfeil (små fliser, skrubbsår, riper).
  2. Oppdater utseendet til bilen, deretter ser den ut som en ny bil.
profesjonell bilpolering
profesjonell bilpolering

Slikt arbeid utføres som regel i spesialiserte tjenester. Den er delt inn i flere kategorier, nemlig: restorative, abrasive og non-brasive, protective, anti-hologram.

Det første alternativet brukes til å jevne ut små riper, hvis dybde ikke når bakken. Slipebehandling utføres klved hjelp av spesialpastaer, som det finnes mange av på markedet. Beskyttende polering utføres for å beskytte kroppsbelegget mot negative miljøpåvirkninger. Den ikke-slipende metoden innebærer bruk av spesialverktøy som gir lakken en glans. I dette tilfellet brukes voks, teflon eller epoksy.

Pusering av karosseripris

Behandlingskostnad avhenger av ulike faktorer:

  • Regionen der arbeidet utføres.
  • Biltjenestens pålitelighet og omdømme.
  • Type maling.
  • Grader av kroppsskade.
  • Kjøretøytype.
bilkarosseripolering pris
bilkarosseripolering pris

For eksempel vil profesjonell polering av et karosseri i Moskva koste fra 5 til 12 tusen rubler. En minibuss, jeep eller minivan vil være dyrere å behandle. Det skal bemerkes at prisen på restaurerings alternativet er nesten dobbelt så høy som anti-hologrampolering. I tillegg avhenger den endelige kostnaden av biltjenesten.

Behandler lim

Poleringsmasser kommer i forskjellige typer, delt inn i slipende og ikke-slipende alternativer. Den første typen pasta er på sin side klassifisert i fine, middels eller grovkornede modifikasjoner. Kroppen behandles alltid med slipemidler av en større seksjon, noe som gradvis reduserer størrelsen på materialet.

Professionell polering av karosseri kan gjøres med forskjellige typer pastaer. Produktene skiller seg fra hverandre i sammensetning, formål og pris. Det skal bemerkes at en billig analog ikke garantererkvalitetsresultat, og kan til og med skade kroppsbelegget.

Grovt slipemiddel brukes til å utjevne dype riper, middels korn brukes for mindre skader, og nullseksjonspasta brukes for å gi glans til overflaten av kroppen.

Komposisjonen kan inneholde følgende komponenter:

  • Voks eller teflon.
  • Paraffin.
  • Diamantchips.
  • Flytende glass.
  • Bor.

Funksjoner

Profesjonell polering av et bilkarosseri krever valg av riktig pasta, siden de er forskjellige i deres formål. Borbaserte bilkjemikalier renser for eksempel overflaten godt fra avgassrester, diamant- og teflon-motstykker gjør en utmerket jobb med støv og mindre defekter. Pastaen kan produseres på vann- eller fettbasis.

profesjonell polering av karosseri i Moskva
profesjonell polering av karosseri i Moskva

Å velge poleringsmateriale er ikke lett. Derfor, før behandling, er det tilrådelig å rådføre seg med spesialister eller konsulenter i en bilforhandler. Vanligvis er slipende pastaer nummerert fra 1 til 3, de er forskjellige i størrelsen på det aktive stoffet. Du kan kjøpe spesialprodukter i aerosolbokser, bokser laget av plast eller metall, dunker.

Profesjonell gjør-det-selv-polering av karosseri

Riktig behandling er ikke alltid mulig. Ofte ligger årsaken i feil bilpleie. Fugleskitt eller knopper fra trær som ikke er fjernet i tide kan forårsake alvorlige skader på lakken. Rettidig fjerning av alle kaustiske materialer fra kroppen vil bidra til å unngå alvorlige problemer med den påfølgende restaureringen.

gjør-det-selv profesjonell bilkarosseripolering
gjør-det-selv profesjonell bilkarosseripolering

Kroppsarbeid i spesialiserte tjenester er ikke billig. Derfor utfører noen eiere polering på egenhånd. For å utføre arbeidet riktig må du fylle på med nødvendige materialer.

Hovedstadier i arbeidet

Profesjonell polering av et karosseri med en maskin begynner med klargjøring av riktig verktøy:

  • Sett med slipehjul.
  • Scotch.
  • Fuzzy plate.
  • Lim inn applikatorer.
  • Direkte selve maskinen.

Arbeidet utføres som følger:

  1. Området som skal behandles er dekket med teip.
  2. Syntetisk leire påføres, som takler ulike typer forurensning.
  3. Deretter tørkes overflaten med et rengjøringsmiddel og en tørr klut, som skal være myk og ikke ripe opp overflaten.
  4. Ekstra spotbelysning er rettet til rett sted, slik at du kan se de minste feilene i lakken.
  5. En polering påføres slipeskiven, hvoretter overflaten behandles med en sliper i en sirkulær bevegelse.
  6. Etter prosedyren fjernes den selvklebende tapen ved å sammenligne tilstøtende deler av kroppen.

Sisteetappe

Prisen på gjør-det-selv-polering av karosseri er selvfølgelig lavere. Det er imidlertid nødvendig å følge reglene for behandling ogoppmerksomhet. På slutten av prosedyren ovenfor, byttes slipeskiven, prosessen gjentas med en komposisjon med mindre tverrsnitt

profesjonell polering av Dynamo T-banevognkarosseri
profesjonell polering av Dynamo T-banevognkarosseri

På sluttstadiet behandles kroppen med en beskyttende forbindelse. Hvis arealet er lite, kan dette gjøres manuelt. Etter 15 minutter tørkes overflaten grundig.

Regler for selvpolering

Når du behandler kroppen med egne hender, følg disse anbefalingene:

  • Velg materialet ditt med omhu. Ikke skynd deg å kjøpe den første poleringen som kommer over. Les informasjonen på etiketten, snakk med erfarne venner eller eksperter.
  • Rommet hvor arbeidet skal utføres må være tørt, godt ventilert, utstyrt med tilstrekkelig belysning.
  • Under behandlingen bør du nøye overvåke temperaturregimet til de polerte områdene, siden malingen kan deformeres ved overoppheting.
  • Før du starter prosedyren, vask kroppen grundig for å unngå at støvpartikler kommer inn i det behandlede området. I tillegg må overflaten rengjøres for andre fremmedinntrengninger (bitumen og andre reagenser).
  • Ikke påfør for mye lim på slipeskiven, og gni også maskinen lenge på ett sted, for ikke å ødelegge lakken.
  • Ikke bruk bensin eller tynner i stedet for polish, dette vil gjøre lakken mørkere.
  • Maskinering gjøres alltid fra topp til bunn (tak, panser, bagasjerom, fendere, dører).

Bkonklusjon

Karosseri lar deg gjenopprette det attraktive utseendet til bilen, eliminere mindre riper og defekter. Noen bilister utfører slik behandling på egenhånd. Hvis du ikke har kompetansen og erfaringen, overlate dette arbeidet til spesialister, selv om det blir dyrere.

profesjonell bilpoleringsmaskin
profesjonell bilpoleringsmaskin

For eksempel, i hovedstaden, i nærheten av Dynamo t-banestasjon, utføres profesjonell polering av karosseri av førsteklasses arbeidere til en rimelig pris. I et annet område vil det heller ikke være vanskelig å finne håndverkere som raskt og effektivt vil gjenopprette det verdige utseendet til bilen din.

Anbefalt: