Hvorfor trenger vi lydisolering av hjulbuene på bilen

Hvorfor trenger vi lydisolering av hjulbuene på bilen
Hvorfor trenger vi lydisolering av hjulbuene på bilen
Anonim

Hovedstøyen i en hvilken som helst bil produseres ikke av motoren, men av det dukker opp rumlingen fra hjulene i kontakt med asf alten. Derfor, for en mer komfortabel tur, slik at fremmede lyder ikke distraherer og ikke gjør sjåføren nervøs, brukes lydisolering av hjulbuene til bilen.

lydisolering av hjulbuer
lydisolering av hjulbuer

For å takle støyen på dette stedet er det verdt å bruke tilstrekkelig kraftige og slitesterke materialer. På grunn av det faktum at formen på buene ikke er jevn, men buet, samt å gi dem ekstra stivhet, noe som bidrar til å redusere vibrasjonslyder, brukes spesialiserte vibrasjonsisolerende materialer. De bidrar også til å begrense de vibrerende bevegelsene til kroppen og kroppsdelene under kjøring.

Støyisolering av bilbuer utføres oftest på bensinstasjoner eller i spesialiserte salonger. For å utføre denne prosedyren bruker servicespesialister vibrasjonsplater, og spesielle lydisolerende materialer (matter) legges oppå dem.

Ofte denne prosedyrener ikke billig, så lydisoleringen av hjulbuene på bilen kan være litt, men treffer lommeboken.

bil lydisolering
bil lydisolering

Derfor, hvis du ikke er eier av en dyr bil i bedriftsklassen, hvis lydisolasjon er nesten perfekt, kan du gjøre dette arbeidet selv.

Når du utfører støyisolering, kan du uavhengig velge følgende vibrasjonsisolerende materialer: SGM, Kicx, STP. Dette russiskproduserte produktet er det mest kjøpte.

Når lydisoleringen av hjulbuene på bilen utføres, er den indre og ytre overflaten på buene gjenstand for bearbeiding. Dette er svært viktig for å sikre høykvalitets beskyttelse mot fremmedlyd. Den innvendige støyisolasjonen til bilens hjulbuer er en del av lydbeskyttelseskomplekset for bilens interiør. Derfor utføres det på en lignende måte, men det er verdt å bruke alle de samme materialene som kan stivne metallet. Vibrasjonsisolering av hjulbuene krever bruk av de mest effektive antivibrasjonsmaterialene.

lydisolering av bilens hjulbue
lydisolering av bilens hjulbue

Ikke glem å varme opp og rulle vibrasjonsisolasjonsplatene grundig. Lydisolerende materiale legges og festes på toppen av dem. Skumgummi er godt egnet for disse formålene, i forskjellige selskaper kan det ha forskjellige navn, men dette endrer ikke essensen. Skumgummi har fordelen av å være lett å jobbe med, fester seg veldig lett til nesten alle underlag, og på grunn av sin mykhet er den ideell for buede hjulformer.buer. Støyisolering av hjulbuer kan også lages med filtmateriale, men dets spesifisitet ligger i at det ikke er limt, men ganske enkelt lagt oppå antivibrasjonslaget.

Ekstern lydisolering av hjulbuene på bilen er å behandle alle buene fra siden av hjulet. For å gjøre dette er det installert spesielle fendere som lukker buen fullstendig og beskytter den mot forskjellige, selv de minste partiklene (sand, stein), så vel som fra s altblandinger. En annen fordel med fenderliner er at de ikke samler snø og is på seg selv. De er laget av spesielle materialer som er preget av økt styrke, og beskytter også metallet mot korrosjon og andre skader, inkludert mekaniske. Før arbeid bør hjulbuene vaskes veldig nøye, grunnes, males, og først deretter fortsette til lydisoleringsarbeid. Først er det nødvendig å lime antivibrasjonsmaterialet på hjulbuene fra siden av hjulforingen, deretter rulles materialet veldig tett for å forhindre at det oppstår et luftgap, og et anti-korrosjonsbelegg påføres også. Da er det på samme måte nødvendig å behandle selve fenderne til hjulbuene

Anbefalt: