Omtaler: allværsdekk. Utvalg, merking, firmaer
Omtaler: allværsdekk. Utvalg, merking, firmaer
Anonim

Med inngangen til den nye sesongen begynner bileiere som regel å forholde seg til valg av dekk, deres utskifting, for å sikre bevegelse på veien under visse værforhold. Kjøring på isete og tørt fortau har visse egenskaper som bare den riktige gummien kan håndtere. Mange foretrekker vinter- og sommer alternativer som gir best ytelse under visse klimatiske forhold.

anmeldelser helårsdekk
anmeldelser helårsdekk

Men noen sjåfører ønsker å spare penger og kjøpe universaldekk, noe mange anmeldelser bekrefter. Helårsdekk designet spesielt for kjøring på våt og tørr asf alt, samt på snødekte overflater. Derfor er det praktisk, noe som er viktig for mange.

Hvorfor trenger vi helårsdekk?

Heleårsdekk er en virkelig revolusjonerende utvikling. De eliminerer behovet for "re-sko" avhengig av sesongskifte, og dessuten er kostnadene deres betydelig lavere enn sesongmessige kolleger. Men uansett, hver sjåfør har en annen holdning til bruken av slike dekk. Du kan bekrefte dette ved å lese kommentarene.forbrukere som gir både positive og negative tilbakemeldinger.

helårsdekkmerking
helårsdekkmerking

Helårsdekk ble for det meste designet for det milde europeiske klimaet, der det ikke er for lave temperaturer og harde vintre. Derfor er denne typen dekk mer etterspurt i utlandet enn på innenlandsveier. Helårsdekkmerkingen, som er bokstavene M + S, som betyr gjørme og snø, vil hjelpe deg med å finne ut hvor allsidig et dekk er.

Velge de riktige dekkene

Valget av allværsdekk bør være basert på mange faktorer, med utgangspunkt i egenskapene til kjøretøyets drift. Først må du være oppmerksom på sammensetningen av materialet. For å kjøre så trygt som mulig på helårsdekk om vinteren, er det bedre å kjøpe dekk med bruk av termoaktive tilsetningsstoffer i produksjonen. Slike dekk er preget av moderat stivhet, på grunn av hvilken de ikke stivner i kulde og beholder elastiske egenskaper. Om sommeren forhindrer denne blandingen at gummien smelter ved kjøring på varm asf alt, og gir stabil og stabil håndtering.

helårsdekk
helårsdekk

En annen ting å være oppmerksom på når du kjøper - anmeldelser. Helårsdekk brukes av mange sjåfører. De deler ofte sine erfaringer. Derfor kan alle bli kjent med opplevelsen til andre forbrukere og trekke visse konklusjoner for seg selv. Men en av de viktigste komponentene for å velge de riktige dekkene er slitebanemønsteret.

Typer beskyttere

Tradisjonelt er helårsdekk laget med en av disse slitebanetypene:

  • symmetrisk retningsbestemt;
  • asymmetrisk retningsbestemt;
  • symmetrisk ikke-retningsbestemt;
  • asymmetrisk ikke-retningsbestemt.

Slitebanefunksjoner

Retningsmønster egnet for våtkjøring. Derfor, for områder med regnvær, vil dette alternativet være det beste. Takket være det spesielle arrangementet av sporene, fjerner dekket effektivt vann fra kontaktpunktet mellom hjulet og veien. I dette tilfellet forhindres forekomsten av en vannkile og følgelig vannplaning. Men det er viktig å merke seg at installasjonen av denne typen dekk må utføres riktig, ellers vil dekket fungere akkurat motsatt. En spesiell pil vist på overflaten av produktet vil hjelpe deg med å montere dekkene riktig.

helårsdekk kan du kjøre om vinteren
helårsdekk kan du kjøre om vinteren

Den ikke-retningsbestemte slitebanen er mer vanlig, som mange anmeldelser antyder. Allværsdekk av denne typen er preget av bevaring av slitebaneegenskaper, uavhengig av hjulets rotasjonsretning. Bilen er like stabil når den kjører forover og bakover. Funksjonene til det symmetriske mønsteret lastes ned ved at det er det samme på utsiden og innsiden av dekket. Den asymmetriske versjonen utmerker seg ved den visuelle inndelingen av dekket i to deler. Den indre er designet for å overvinne våt fortau, mens den ytre yter godt når du kjører på tørt fortau.

Fordelerhelårsdekk

Mange lurer på om det er verdt å bruke helårsdekk om vinteren. Selvfølgelig, om sommeren er bevegelsesforholdene mer komfortable og trygge, så det er ingen spesielle problemer her. I den kalde årstiden øker risikoen for ulykker og drift på veiene, noe allværsdekk ikke alltid takler. Er det mulig å kjøre om vinteren eller ikke? Det er ikke noe enkelt svar på dette spørsmålet, fordi alt avhenger av mange faktorer, nemlig:

  • merke på selve bilen;
  • gummiprodusent;
  • gummiblanding;
  • tråtype.
  • gode helårsdekk
    gode helårsdekk

Dermed er det generelt mulig å flytte rundt om vinteren på helårsdekk, bare etter at du har valgt det riktig.

Fordeler med universaldekk

Når det gjelder fordeler og ulemper, har mange sjåfører lagt merke til tilstedeværelsen av begge i forhold til helårsdekk. Så hvorfor bør du velge universaldekk? Det er flere argumenter for deres fordel:

  • Du trenger ikke å besøke dekkbutikken regelmessig.
  • Lavere pris enn sesongbaserte motparter.
  • Redusert støynivå.
  • Mulighet for å bruke gummi hele året.

Ulemper med "hele sesongen"

Men sammen med alle fordelene, er det visse ulemper slike dekk har:

  • Helårsdekk er uegnet for bruk ved temperaturer under 7 minusgrader,ettersom den blir solbrun og mister elastisiteten.
  • Til tross for det spesielle slitemønsteret, takler den isete og snødekte veier dårligere enn vintermotparter.
  • Fort utslitt.
  • vinter på helårsdekk
    vinter på helårsdekk

Dermed har helårsdekk fordeler og ulemper som er svært viktig å ta hensyn til når du velger produkter. Det er også nødvendig å bygge videre på forholdene dekkene skal brukes under. For de som hovedsakelig beveger seg rundt i byen, kan du kjøpe nesten alle dekk. For høyhastighetsryttere kan det hende at helårsdekk ikke er egnet, fordi når du kjører for fort, gir de ikke stabilitet og kontrollpresisjon nok. Dette kan være beheftet med triste konsekvenser, så ikke overse elementære anbefalinger.

Populære dekkmodeller

Moderne universaldekkprodusenter bruker en rekke teknologier og innoverer for å forbedre kvaliteten på gummi. Kanskje vil de i nær fremtid utvikle slike dekk som virkelig vil være universelle og praktiske i all slags vær.

Men i dag finnes det også gode helårsdekk, klare til å bli en verdig erstatning for mange vinter- og sommermotstykker. Blant de mest populære og anerkjente av mange forbrukere er følgende dekk:

  • Michelin Premier A/S. Denne modellen er anerkjent som en av de beste, siden den gir utmerket grep på vått og glatt underlag. De nyeste teknologiene ble brukt i utviklingen, pgasom reduserer bremselengden betydelig og sparer drivstoff.
  • General Altimax RT43. Produktet har et symmetrisk mønster med flere lameller. De gir godt grep på veien, og sikksakkkanaler fjerner effektivt fuktighet og skitt fra kontaktpunktet.
  • helårsdekk
    helårsdekk
  • Michelin Pilot Sport A/S 3. Dette er en av de beste løsningene fra den polske produsenten. Modellen er plassert som høyhastighets og gir imponerende grep på snødekte og isete underlag. Lav støy og motstand mot vannplaning er en annen fordel med denne gummien.
  • Continental Extreme Kontakt DWS. Ekte tysk kvalitet ser ut som dette dekket. Produktet viser høy ytelse og er preget av økt komfort og sikkerhet ved forflytning. Dekkene er egnet for by- og terrengkjøring, noe som bekrefter deres allsidighet.

Kvalitetsdekk for en tryggere tur

Valget av dekk er en ren individuell sak, men det bør være basert på allment aksepterte standarder. Dette inkluderer sammensetningen av blandingen, merkingen av helårsgummi, type slitebane, kostnaden for produktet, produsenten, etc. Derfor, før du foretar et kjøp, anbefales det at du gjør deg kjent med spesifikasjonene til gummien i detalj og sammenligne den med egenskapene til driftsforholdene. I dette tilfellet vil det være mulig å velge dekk som maksimerer sikker bevegelse på både tørr og våt asf alt.

Men slik det er,sesongdekk gjør en bedre jobb. Hvis spørsmålet om sikkerhet er akutt, er det bedre å foretrekke nettopp slike produkter.

Anbefalt: