Skylledyser: tilsetningsstoffer, løsemidler eller ultralyd

Skylledyser: tilsetningsstoffer, løsemidler eller ultralyd
Skylledyser: tilsetningsstoffer, løsemidler eller ultralyd
Anonim

Dyser er designet for å sprøyte drivstoff blandet med luft som kommer inn i sylindrene til en forbrenningsmotor under høyt trykk. Hvis dysen er brukbar og ren, kommer den sprøytede blandingen inn i sylinderen i en kjegleformet form. Hvis den er tilstoppet og har karbonavleiringer, vil sprøytemønsteret og andelen av drivstoff-luftblandingen endres, noe som vil øke drivstofforbruket og påvirke motorytelsen negativt. For å forhindre at dette skjer, bør eieren av bilen ikke miste tilstanden sin, og regelmessig spyling av dysene bør være et must.

Drivstoffinjektorer fungerer i et svært aggressivt miljø. I denne forbindelse er kvaliteten og renheten til drivstoffet av stor betydning, siden svært små organiske forurensninger, brennende, legger seg på dysene til dysene i form av et sotlag. Skylledyser er nødvendig for å rense denne soten. Det kan gjøres på mange måter.

Nylig var ikke gjør-det-selv vask av sprøytesprøyter så mye prioritert som den eneste muligheten for alle bilførere uten unntak. I dag er det utviklet spesielle teknologier,som gjør det mulig å utføre foreløpig forebygging av dannelse av karbonavleiringer på dyser og spesialutstyr, som vanligvis kalles stativer, hvor det utføres automatisert vask av dyser.

Vaskedyser
Vaskedyser

Bileiere vasker sine egne kjøretøy med tilsetningsstoffer (tilsetningsstoffer) til drivstoffet. I dag tilbyr markedet et bredt spekter av utstyrspleieprodukter, inkludert reagenser, ved hjelp av hvilke dysene forvaskes. De må legges til drivstoffsystemet hver to til tre tusen kilometer. Som et resultat fjernes den lette soten som dannes på dysene under drift av bilen.

Gjør-det-selv vaskedyser
Gjør-det-selv vaskedyser

Disse tilsetningsstoffene er gode og effektive, de forlenger levetiden til injektorene, hjelper til med å holde hele drivstoffsystemet rent, men kun som en profylaktisk som hindrer dannelsen av et tykt lag med karbonavleiringer. Ikke i noe tilfelle skal tilsetningsstoffer tilsettes hvis det allerede er gammelt smuss på dysene. Sotbiter som vaskes av overflaten av dysen vil trenge gjennom filteret, tette til rørledningen, komme under det høye trykket fra drivstoffpumpen inn i hulrommet til dysene og ødelegge dem fullstendig.

Rengjøring av munnstykker med ultralyd
Rengjøring av munnstykker med ultralyd

Derfor, når det allerede er et lag med sot på dysene til dysene, er det mulig, uten å fjerne dysene fra motoren, å vaske dem med løsemidler på stativet. Samtidig starter bilmotoren, og på dette tidspunktet spyles hele systemet, så vel somtilstanden til injektorene, deres ytelse og formen for sprøyting av drivstoffblandingen testes. Slik in-line spyling av dyser i en automatisert modus tar ikke mye tid. Den er effektiv på stadiet med middels forurensning, så det anbefales å bruke den regelmessig.

Hvis dysene allerede er forkokset, vil kun ultralydrensing av dysene være effektiv for dem, fordi de to andre metodene ikke lenger er egnet, de vil ikke rette opp situasjonen. I dette tilfellet demonteres dysene og legges i et bad med en prosessløsning som ultralydstråling føres gjennom. Den koksede soten begynner å flasse av og falle til bunnen av karet.

Anbefalt: