5-dørs "Niva": eieranmeldelser, beskrivelse, spesifikasjoner, dimensjoner

Innholdsfortegnelse:

5-dørs "Niva": eieranmeldelser, beskrivelse, spesifikasjoner, dimensjoner
5-dørs "Niva": eieranmeldelser, beskrivelse, spesifikasjoner, dimensjoner
Anonim

"Niva" er den mest kjente firehjulsdrevne SUV-en i Russland. Denne bilen dukket først opp på 70-tallet. Da ble tredørs "Niva" født. Etter en stund, i det 93. året, ga Volga Automobile Plant ut en langstrakt modifikasjon. Dette er en firehjulsdrevet 5-dørs Niva. Eieranmeldelser, bilder, spesifikasjoner - senere i artikkelen vår.

Design

Det ser ut til at det har gått mye tid siden debuten med tredørs. Men i det 93. året bestemte designerne seg for ikke å endre utseendet til bilen. Dermed ble en ny modell 2131 født i skikkelse av den samme gamle Niva 2121. Leseren kan se hvordan den langstrakte modifikasjonen ser ut på bildet nedenfor.

niva 5 dørs teknisk
niva 5 dørs teknisk

5-dørs "Niva" - en bil som har samme design som tredørs. Foran er det klassisk sort grill og runde frontlykter. Over - en rektangulær blokk med dimensjoner og blinklys. Panseret, som på den klassiske Zhiguli, åpnes vekk fra føreren. AvSom standard er maskinen utstyrt med 16-tommers jernhjul. Av forskjellene i design - bare et par dører med "Zhiguli" håndtak. Resten av maskinen er identisk med modell 2121.

Urban

For ikke så lenge siden ble en ny modell av 5-dørs Niva født. Det er en SUV "Urban". Bilen har endret design, men ikke nevneverdig. Så "Niva Urban" fikk en annen design av radiatorgrillen, samt plaststøtfangere. Nå i et komplett sett er det støpte hjul. Speil har endret seg. Men optikken og andre deler av kroppen forble den samme.

Niva 5 dørs egenskaper
Niva 5 dørs egenskaper

Flaws

Hvorfor skjenner eiere ut bilen? I følge vurderingene fra eierne har 5-dørs Niva dårlig metallbeskyttelse mot korrosjon. Dette gjelder spesielt eldre modeller som ble produsert på 90-tallet. Kroppen ble på kort tid til en skikkelig sil. Eierne måtte jevnlig utføre anti-korrosjonsbehandling og male elementene på nytt. Dette er delvis årsaken til den harde utnyttelsen. Niva er tross alt ikke kjøpt for asf alterte veier.

Dimensjoner, klaring

Hva er dimensjonene til 5-dørs Niva? Lengden på den gamle og nye "Niva" er forskjellig. Så i det første tilfellet er denne parameteren 4,22 meter, i den andre - 4,14 Årsaken til dette var den nye støtfangeren. Ellers er dimensjonene til kroppen ikke forskjellige, siden arkitekturen ikke har endret seg i det hele tatt. Så, bredden på bilen er 1,69 meter, høyden er 1,64. Egenvekten til den utvidede Niva er 1,35 tonn. Samtidig kan bilen ta om bord opptil 500 kilo last (bagasje plusspassasjerer).

Når det gjelder bakkeklaring, er verdien 20,5 centimeter på standard 16-tommers hjul. I følge vurderingene fra eierne oppfører 5-dørs Niva seg, selv om den er lengre enn tredørs, veldig selvsikker i gjørmen og i sumpen. Når det gjelder langrennsevne, fortjener denne bilen den høyeste ros.

5-dørs "Niva": salong

La oss bevege oss inn i Niva-bilen. Som du vet, ble denne SUV-en laget på grunnlag av den klassiske Zhiguli, så det er ikke overraskende at mange detaljer ble lånt derfra. Når det gjelder interiøret, her kan du se panelet og rattet fra VAZ-2107. Når det gjelder lydisolering, er Niva selvfølgelig langt fra å være ledende. Mange eiere selvstendig gjør kroppen lydløs ved å demontere interiøret til skruen.

niva 5 dørs
niva 5 dørs

Med introduksjonen av den nye Urban-modellen har situasjonen endret seg til det bedre, men ikke nevneverdig. Instrumentpanelet er nå satt fra "tierne", rattet har fått en mer praktisk form. Panelet har endret seg litt, men har beholdt de generelle vinkelegenskapene.

kornåker 5
kornåker 5

Av plussene er det kanskje verdt å merke seg et bedre utstyrsnivå. «Niva» 5-dørs har elektriske vinduer, samt elektrisk justerbare speil. Men som nevnt av vurderingene fra eierne, er 5-dørs Niva, selv i maksimal konfigurasjon, ikke utstyrt med musikk. Dette frustrerer mange kjøpere. Også verdt å merke seg er den svært støyende driften av ovnen. Det er ikke klimaanlegg her.

Det som skiller den lange akselavstanden "Niva" fra den korte er bakre rad. Sittearkitekturen er den samme heravstanden til forkleet på setene er en størrelsesorden større. Passasjerer bak vil ikke føle seg trang, i motsetning til tredørs Niva. I denne forbindelse fortjener femdørs ros.

Trunk

Med økningen i akselavstand blir det mer plass ikke bare i kupeen, men også i bagasjerommet. Sistnevnte kan romme opptil 420 liter bagasje. I tillegg er det mulig å folde sammen baksiden av sofaen bak. Dette lar deg utvide bagasjerommet opp til 780 liter. Reservehjulet er plassert under panseret, som gjorde det mulig å utvide den brukbare plassen.

Niva 5 dørs spesifikasjoner
Niva 5 dørs spesifikasjoner

5-dørs "Niva": spesifikasjoner

Under panseret på bilen ligger en 1,7-liters motor. I utgangspunktet var det karburert. Maksimal motoreffekt er 82 hestekrefter. Den samme motoren ble også installert på den sovjetiske Niva med kort akselavstand. I følge vurderingene fra eierne hadde ikke 5-dørs Niva med denne motoren den beste dynamikken. Akselerasjon til hundrevis tok mer enn 20 sekunder. Drivstofforbruket er ca 14 liter per 100 kilometer. Motorressursen er fra 100 til 200 tusen kilometer.

På 2000-tallet begynte bilen å bli utstyrt med en injeksjonskraftenhet. Faktisk er dette samme motor, men med distribuert innsprøytning. Den maksimale effekten til enheten er 83 hestekrefter. Av de positive endringene - mer økonomisk drivstofforbruk. Bilen begynte å bruke 1-2 liter bensin mindre. Når det gjelder dynamikk, har bilen forbedret seg noe, men eierne føler ikke merkbare endringer. For å spre denne bilen til hundre,det tok omtrent 19 sekunder. Og makshastigheten er 137 kilometer i timen. Cruising er imidlertid en hastighet på 80 kilometer i timen. I følge vurderingene fra eierne er det ikke særlig behagelig å bevege seg på Niva i høyere hastigheter.

Når det gjelder overføringen, var hun alene. Dette er en fem-trinns mekanikk. I tillegg var bilen utstyrt med en overføringskasse med reduksjonsgir. Av manglene merker anmeldelser den store støyen fra boksen. Dette problemet er imidlertid observert i nesten alle VAZ-biler.

Noen, for å spare penger på drivstoff, installerer LPG-utstyr på bilen. Ifølge anmeldelser føles bilen bra på gass. Siden motoren er av gammel design, er andre generasjon HBO nok. Gassforbruket er omtrent det samme (kan øke med halvannen liter), og motoreffekten er den samme.

Chassis

Fjæringsarkitekturen her er den samme som den til tredørs Niva. Hovedforskjellen mellom Niva og andre sovjetiske og russiske SUV-er var mangelen på en ramme. Bilen har et bærende karosseri laget av høyfaste stålkvaliteter.

Niva 5 spesifikasjoner
Niva 5 spesifikasjoner

I front er det en uavhengig fjæring med spiralfjærer, bærearm og hydrauliske støtdempere. Bak - en avhengig spakdesign. Styringen var i utgangspunktet ikke utstyrt med en hydraulisk booster, men med utgivelsen av Urban endret situasjonen seg til det bedre. Bremser - skive foran og trommel bak. Bremsene på Niva er av gjennomsnittlig kvalitet. For byen som helhetnok, sier eierne.

Hvordan oppfører denne bilen seg mens du er på farten? I følge anmeldelser har bilen en ganske komfortabel fjæring. Bilen løser gropene godt, for i motsetning til andre SUV-er i USSR, er det ingen fjærer selv bak. I tillegg gir den lange basen komfort. Men det er også ulemper. Siden bilen har høyt tyngdepunkt og myk fjæring, triller den mye i svinger. Eierne merker også et sterkt spill av rattet. Alle VAZ-er i den klassiske familien har denne funksjonen. Det nytter ikke å prøve å forbedre styringen. Det er dyrt og vanskelig. Opphenget modifiseres kun for heisens formål, for å installere hjul med større diameter.

Opsummering

Så vi har vurdert hva den firehjulsdrevne femdørs Niva er. Av de positive sidene ved bilen er det verdt å understreke:

  • Enkelt design (det kan følgelig repareres i de fleste tilfeller uten hjelp av mekanikere).
  • Permeabilitet. Allerede i grunnkonfigurasjonen er det en lås og en nedgiring.
  • Rosslig interiør (sammenlignet med versjonen med kort akselavstand).
  • myk fjæring.
Niva 5 dørs anmeldelser
Niva 5 dørs anmeldelser

Men ulempene med denne bilen er også tilstede. Blant dem er det nødvendig å fremheve:

  • Svake motorer.
  • Høyt drivstofforbruk.
  • Kroppen utsatt for korrosjon.
  • Dårlig støyisolering.
  • Dårlig retningsstabilitet.

Hvem passer denne bilen for? "Niva" er et godt valg for de som trenger en enkel og billigfirehjulsdrevet SUV for terrengkjøring. Det er for slike formål at det i de fleste tilfeller anskaffes. Det gir ingen mening å kjøpe en bil og bruke den utelukkende i byen. Om sommeren er det varmt i den, den er klønete, den spiser mye drivstoff. For byen er det bedre å velge noe fra den forhjulsdrevne VAZ-familien (for eksempel "topp ti", som vil være billig i drift og mer manøvrerbar i byen).

Anbefalt: