Molybden smøremidler: egenskaper, bruksområder, anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Molybden smøremidler: egenskaper, bruksområder, anmeldelser
Molybden smøremidler: egenskaper, bruksområder, anmeldelser
Anonim

Molybden-smøremidler regnes som de mest populære elementene som brukes i ulike mekanismer og sammenstillinger. På grunn av de fysiske og kjemiske egenskapene til molybdendisulfid beskytter de deler mot overdreven slitasje, tidlig aldring og metalltretthet og beskytter friksjonsoverflater under sterke termiske og mekaniske belastninger.

Komponenten utvinnes i form av en malm med en svovelforbindelse. Deretter blir den renset, som et resultat av at den omdannes til mørkfargede krystaller, som i samspill med metallet etterlater spor av en grå fargetone med en grønn fargetone. Smøremidler basert på molybdendisulfid er kjent for deres vedheft til metalloverflater av mekanismer. Enkelt sagt er en overflate utsatt for friksjon og direkte mekanisk belastning beskyttet av et mikroskopisk lag med smøremiddel, som igjen beskytter delen mot dannelsen av fysisk skade, og bidrar også til å redusere temperaturen i området friksjon.

Funksjoner

Molybdenbasert fett har en rekke fordeler fremfor andre typer.

molybden smøremidler
molybden smøremidler

De viktigste fordelene inkluderer stabil drift under høye ekstreme belastninger. Den mister heller ikke sine egenskaper med en kritisk reduksjon og økning i temperatur, har en anti-korrosjonsegenskap og bidrar til å forhindre slitasje og mekanisk skade. Uavhengig av aggressive forhold gir den mekanismen et langt smøremoment. Molybdensmøremidler har i motsetning til grafittmaterialer betydelig høyere antifriksjonsegenskaper og har større gjenvinningsevne. De kan produseres i form av aerosoler, fett og oljer. De brukes i ulike ingeniørindustrier. Nemlig i bilindustrien, maskinverktøybygging, for å øke levetiden til komplekse industrielle mekanismer.

materiell handling

På grunn av deres molekylære struktur, har molybdenfett utmerkede beskyttende funksjoner, samtidig som de ikke forstyrrer arbeidet til hovedsmøremidlet. Molybdendisulfid inkluderer ett molybdenatom og et par svovelatomer, hvis interaksjon med metalloverflaten fester disulfidet sikkert til overflatene. Den karakteristiske virkningen av molybden er dannelsen av et viskøst smøremiddellag, hvis tykkelse er 5 mikron, som igjen er lik halvannen tusen anti-friksjonsbelegg. I øyeblikket av friksjon av metaller, beveger partiklene av materialet seg direkte mellom seg, noe som forhindrer direkte kontakt med overflatene til delene, og følgelig reduserer slitasje og overoppheting.

Molybdenplastmaterialer

Egenskapene til molybden fungerer best når de kombineres med andre komponenter. For eksempel har litium-molybdenfett forbedrede beskyttende egenskaper og er i stand til i tillegg å beskytte elementene i mekanismene mot støtbelastninger. Bruken av denne typen smøremidler øker graden av overflatehardhet på deler betraktelig.

påføring av molybden smøremiddel
påføring av molybden smøremiddel

De er mye brukt i prosessering av lagre, girmekanismer, for å gi smøring til ulike typer girkasser.

Throttle Lubricants

Gassventilen er designet for å regulere tilførselen av drivstoffblandingen til motorsylindrene ved å endre tverrsnittet av passasjekanalen. I det øyeblikket spjeldet åpner er trykket i inntakssystemet lik atmosfærisk, men når spjeldet lukkes synker trykket inntil det dannes et vakuum. En strupeventil er plassert mellom inntaksmanifolden og luftfilteret.

Under drift tettes spjeldet, avleiringer fra forbrenningsprodukter dannes på det.

molybden strupekroppsfett
molybden strupekroppsfett

I tillegg får denne reguleringsmekanismen mekanisk skade under langvarig drift. Det aksiale spillet til den såk alte ventilen bidrar til dannelsen av små spor i kroppen til passasjekanalen, som et resultat av at drivstoffblandingen kommer mer utarmet. Deretter endres den stabile driften av motoren, spesielt ved tomgang. For å øke slitestyrkenmolybdenfett for strupeventilen brukes for å redusere skader.

En av disse typene kan tilskrives produktene til merket Molykote. Dette antifriksjonsmaterialet påføres spjeldoverflaten ved hjelp av spesielle teknologiske operasjoner.

Den positive siden av søknaden

Fordeler med å bruke smøring: friksjon mellom deler som er i kontakt reduseres, tettheten økes, fastkiling av spjeldet forhindres, jevn bevegelse av gassmekanismen, anti-korrosjonsbeskyttelse er gitt.

molybdenfett for lagre
molybdenfett for lagre

I tillegg beholder molybden-gassmøremidler sine positive egenskaper i lang tid og er motstandsdyktige mot ulike aggressive miljøer. Bilister merker seg at bruken av denne sammensetningen har en positiv effekt på driften av gassen og forlenger levetiden betydelig.

Hi-Gear HG5531-312

Brukes som en metode for å behandle en rekke mekanismer som er utsatt for høye temperaturer og støtbelastninger. Sammensetningen av preparatet inkluderer fint dispergert molybden og komponenter med høy terskel for motstand mot forhøyede temperaturer og trykk. Maksimal trykkterskel er 7000 atmosfærer, og maksimal temperaturterskel er +250 grader.

Molybdensulfidfett fra dette merket har et ganske bredt spekter av bruksområder:

  • kjeder og tannhjul.
  • Svingeledd og mekanismer.
  • Girmekanismer av åpne og lukkede typer.
  • Trimskiver ogkabler.
  • Shafts.
  • Glide- og rullelager.
  • Låser og låser.
  • Hitches.

Grease har høy motstand mot aggressive forhold. Fungerer utmerket under høy luftfuktighet, motstandsdyktig mot direkte eksponering for vann. Beskytter overflater mot dannelse av oksider og rust. Den er motstandsdyktig mot syrer og s alter. Parallelt brukes det som molybden-smøremiddel for sprøytestøpemaskiner i aerosol, da det ikke skader strukturen til plast- og gummiprodukter.

Hvordan bruker du

I bruk er stoffet ganske enkelt - bare les instruksjonene og begynn å behandle en eller annen del. Rist flasken først. Påfør deretter rikelig med smøremiddel på delen og la den tørke litt.

molybden smøremiddel for sprøytestøpemaskiner i aerosol
molybden smøremiddel for sprøytestøpemaskiner i aerosol

Deretter kan mekanismen eller et eget element settes i drift. I følge anmeldelser anbefales det ikke å smøre nodene med en stor mengde av et stoff, siden det ved oppvarming utvider seg og kan trenge gjennom tetningene til utsiden

MolyWay Li 732 Bearing Grease

Dette produktet er designet for smøring av glide- og rullelagre og tunge industrielle applikasjoner. Inneholder molybdendisulfid. Molybdenlagerfett er laget av høyviskositetsoljer og litiumsåpe. I tillegg inneholder den tilsetningsstoffer som bidrar til å forhindre dannelse av korrosjon og oksider, økt slitasje og vedheft. Med 3 % innholdmolybden i sammensetningen av legemidlet har anti-sjokkbeskyttende egenskaper.

Molybdenfett: påføring

Gitt de mange vurderingene, kan den brukes ikke bare for lagre, men også for andre bilkomponenter. Så den kan brukes som smøremiddel for CV-ledd. Den brukes som et alternativ til grafitt. Den viste seg ganske bra når den ble brukt som hovedsmøremiddel for akslene til hjulnav, spisser og stenger, kulelager. Kan også brukes til å smøre dørhengsler og låser.

molybdendisulfidfett
molybdendisulfidfett

Temperaturterskelen for påføring er fra minus førti til pluss hundre og tjue grader.

Anvendelsen av dette produktet forlenger levetiden til elementene i mekanismene til kjøretøy og industrielt utstyr betydelig, og bidrar også til normal sliping av nye deler.

MolyWay-fordeler

Høy motstand mot oksidasjon og mekanisk påkjenning, utmerket korrosjonsmotstand, evne til å motstå betydelige kraft- og støtbelastninger, god vedheft reduserer sannsynligheten for hyppig ettersmøring.

Når vi ser på variasjonen av smøremidler som bruker molybdendisulfid, er det vanskelig å finne ut hvilket du skal velge. Derfor må du først bestemme deg for hvilket formål det er nødvendig.

molybdenbasert smøremiddel
molybdenbasert smøremiddel

Det finnes flere typer av dette stoffet som kan være for spesifikke bruksområder, i tillegg til generelle smøremidler. I tillegg bør oppmerksomhet rettes motfrigjøringsform, siden mange deler som krever bearbeiding kan være på vanskelig tilgjengelige steder, så smøreprosessen for dem bør ikke være for tyngende. Det anbefales ikke å kjøpe produkter av tvilsom opprinnelse, fordi dette kan føre til kostbare reparasjoner.

Så vi fant ut hva molybdenfett er.

Anbefalt: